Най-добрите хотели в Миконос 2024

Свързани новини

07.04.2024 08:04

Най-добрите хотели на Миконос 2024

Видян 2729 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Santa Marina, a Luxury Collection Resort

Включен в нашия Златен списък на най-добрите хотели в света за 2023 г.

Когато избирах хотели за медения месец в Южна Гърция, откъдето е семейството на майка ми, за мен беше важно да подкрепя хотели, собственост на гърци, след пандемията.


Бях във възторг да открия, че Санта Марина, любимият петзвезден курорт на Миконос, продължава да е собственост на същото местно семейство, което го е открило преди четири десетилетия.



Единственият курорт на острова със собствен пясъчен плаж - и то в спокойния и търсен залив Орнос - Santa Marina включва 101 стаи и апартаменти с изглед към морето и частни басейни, както и 13 просторни вили, плажен клуб, разположен в залив, защитен от мощните цикладски ветрове, и два инфинити басейна, които разнообразяват обстановката за излежаване.


В два ресторанта, сред които суши бар Buddha-Bar Beach Mykonos и Mykonos Social by Jason Atherton, се предлагат изобретателни ястия, вариращи от вдъхновени от азиатската кухня поке и севичи, които се основават на изобилието от риба в Средиземно море, до ястия в стил таверна: бавно готвено агнешко, сушен на слънце октопод на скара, класически хориатики и хлебни кошници, поднесени с традиционни дипове като тарамосалата (пюре от хайвер) и хипити (пикантно разбита фета). СПА центърът на място разполага с традиционен хамам, както и с ароматерапевтични масажи, медицински процедури за лице и сауна, които си заслужават да се откъснете от слънцето и пясъка за един следобед.


Но истинската магия на Санта Марина се крие в простите удоволствия, които предоставя легендарното ѝ местоположение - отпивайки асиртико от сенчеста кабина, докато край вас минават мегаяхти, ще забравите за репутацията на острова като място за шумни партита. Шанън Макмахон


 Mykonos Theoxenia



Mykonos Theoxenia предлага освежаващ контрапункт на цикладската естетика на белите къщички. Той представлява седем геометрично разположени правоъгълника в голяма градина, които заедно се сливат, за да създадат убежище от течащ простор, симетрия, маслинови дървета, кактуси и ароматни билки в туптящото сърце на Миконос. И има сериозен архитектурен опит.


През 50-те години на миналия век в Гърция е имало само няколко нормални хотела, така че Гръцката организация по туризъм се опитва да поправи това с 20-годишен проект за изграждане на хотели. От 1957 г. Арис Константинидис, който днес се смята за баща на модерната гръцка архитектура, ръководи проектирането му - и този проект е едно от неговите дизайнерски бебета. С изглед към чукарите на известните вятърни мелници в Хора, Mykonos Theoxenia е открит през 1960 г., на пет минути от лабиринта на Малката Венеция.


Навремето тук са се забавлявали Джаки и Анастасис Онасис и Бриджит Бардо. Но през 2021 г., когато хотелът е затворен за дълъг ремонт, този разцвет е вече само спомен. През лятото на 2022 г. Theoxenia отваря врати в нов облик. Vois Architects е запазил мрамора, jolie-laide морския камък от 60-те години и дървените фасади. За Theoxenia 2.1 плавните, изчистени публични пространства са разширени, изчистени и оставени да блестят с минимален дресинг от древни буркани и скулптури.


Всички тераси са с изглед към океана или към градината с басейна с гълъбовосиви шезлонги, а в бар Kou Kou се предлага убийствен сервиз. В него се сервират спокойни салати, такос и бургери в допълнение към основния ресторант, които се поглъщат както от семейства, така и от ветерани от партитата на Миконос. Лидия Бел


 Cali Mykonos



На цели светове от лудницата на Стария град на Миконос, Cali Mykonos е мястото, където можете да се насладите на цикладската нирвана без тълпите от любители на алкохола. Вдъхновен от гръцките митове и легенди от ученическите ви години, луксозният бутик е дело на Кириакос Муркакос, 27-годишен американски предприемач от гръцки произход, който е влюбен във всичко, което е свързано с лукса. Скрит върху скалиста крепост на брега на уединеното плажно градче Калафати, гладките му бели колони се спускат към морето в съвършен унисон. Мястото е много красиво.


Има уединен частен плаж, покрит с чадъри. Секси извит басейн. Чартъри с частни яхти до съседните острови Наксос и Делос. Има дори хеликоптерна площадка с безгрижна, непокътната гледка към морето. На други места има страхотен магазин, оборудван с най-новата мода, одобрена от Атина, а блестящите бели стени и кътчета са изпъстрени с гръцко изкуство и любопитни предмети от цялата страна.


Изчистените стаи са видение на приглушени тонове и нелепо гладък гръцки мрамор, а на огромните тераси с изглед към морето има басейни със солена вода. Цялата храна е дело на първия гръцки готвач със звезда Мишлен, Лефтерис Лазару, и е на принципа на фюжън. Яжте край басейна, за да се насладите на перфектния гръцки залез. Luke Abrahams


Once in Mykonos



Пристигнал на острова през 2022 г., този елегантен хотел, вграден в стръмния склон на уютния западен залив, има една от най-добрите гледки в Миконос.


Плувайте до спалните от частния басейн или потопете пръсти в безкрайния басейн на покрива, който разполага с потънал бар и плаващи шезлонги. 59 минимални апартамента разполагат с тераси и гледка към морето, където можете да пиете слънце. Баните, оборудвани с огромен дъждовен душ Hamman, заслужават внимание. Сред гостите има както млади семейства, така и елегантни купонджии, които търсят спокойствие след парти. Персоналът е приятелски настроен, внимателен и познава всички гости по име - няма да забрави как искате кафето си сутрин.


Главният готвач Кириакос Сотириу от Louis Hotels сервира иновативни ястия, вдъхновени от средиземноморските вкусове и аромати. Трябваше да се въздържаме да не поръчваме хумус към всяко ястие. Най-добре е да вечеряте на терасата в златния час, когато слънцето потъва зад скалистия склон на хълма, осеян с яркобели вили и вятърни мелници. Избрали сте този хотел, за да мързелувате спокойно, да се отпуснете и да лекувате махмурлука от предишната вечер. Софи Найт


 Kalesma Mykonos



Далеч от парти сцената на острова, 17 апартамента с една спалня, осем вили с една спалня и две по-големи вили се издигат от склона на хълма. Частните апартаменти са разположени в поддържани градини с лавандула и бугенвилея - елегантни бялокафяви светилища с изглед към морето и частни басейни, които обгръщат спалнята и трудно се напускат. Всъщност в Kalesma са пребивавали много автори, които са писали книги, щастливо затворени на откритата тераса на частните апартаменти.


Събудихме се рано за изгрев с гледка към залива Орнос, докато бяхме удобно сгушени в огромните легла, взехме сутрешен душ в банята на открито под звуците на цикадите, преди да се запътим бавно към закуската - освен вечерята на терасата в Пере Убу, това е единственото време от деня, когато можете да очаквате да видите другите добре поддържани гости да излизат.


Хотелът е собственост на бизнес партньорите Аби Салтиел и Макис и София Кусатанас, гръцки собственици на няколко прочути ресторанта в Атина. Аби, който преди това е работил в модната индустрия в Ню Йорк, живее в хотела шест месеца преди откриването му, за да отбележи и приложи всеки детайл и дизайнерска функция, от които може да се нуждае един гост. Всичко е изработено от естествени материали, които сливат хотела с пейзажа - от плетените дървени тавани и светлите естествени цветове на стените до каменните орнаменти и керамиката, които украсяват стаите - дизайнът е от изключителна важност и е на най-високо ниво на острова. Софи Найт


 Soho Roc House, Mykonos



Първият гръцки обект на Soho House е проектиран с мисъл за лондонската публика: банички с бекон на закуска, продукти за баня Cowshed и радио Roberts са познати мотиви на британските членове, които са мнозинство тук. В целия хотел обаче има северноафриканско изкуство, възглавници от килим и мавритански арки, които осигуряват комфортна подслон за тези, които искат да се забавляват здраво и да се поглезят меко (изхвърлете багажа си в спалня с изглед към плажа Paraga и си поръчайте масаж на открито в ратановата кабина).


Хотелът се намира на пешеходно разстояние от някои от най-новите и най-добрите клубове на острова, като Tropicana, Paradise и Cavo Paradiso са разположени по протежение на близкия плаж Paradise - там обаче е шумно, което може да предизвика сериозен случай на FOMO в дните, когато сте далеч от шума.


Членовете и гостите на Soho House получават приоритетен достъп до плажния клуб Scorpios, който разполага със собствен звукозаписен лейбъл, предлага духовни ритуали по залез слънце и сервира средиземноморска смес от модерни съставки на холистични посетители - и такива с махмурлук. Рейчъл Хауърд


Katikies



Бутиковата марка Katikies пренесе успеха на сестринския си хотел в Оя, Санторини, на Миконос с просторно, избеляло убежище на югозападното крайбрежие на острова. В сравнение с други обекти, където звездите от "А" класа се разкрасяват, а всички останали остават, за да бъдат видени, това е дискретен анклав на хълм с вечни сгради, които са достатъчно уединени, за да си поемете дъх, но достатъчно близо до действието, за да не го пропуснете (ресторантите Scorpios и Nammos са на по-малко от 20 минути път с кола).


Потопете се в гледката от плувните басейни с изглед към малкия остров Делос, известен като родното място на Аполон, до който можете да стигнете с лодка от кея. Ако нощният живот не ви е завладял, станете рано, за да заемете дървеното легло с балдахин на приземното ниво и да си поръчате суши от Seltz Champagne Bar. Светлите спални са прохладни и успокояващи, със самостоятелни тераси и басейни, а освен това има и подземен спа център, когато имате нужда от почивка от жегата.


 Bohème




Лимонадата, която се сервира при пристигане, е домашно приготвена от плодове, отгледани в оградената билкова градина на хотела - възхитителен малък анклав, в който през нощта блещукат свещи в буркани със сладко, а във въздуха се носи аромат на розмарин. Вгледайте се внимателно и ще забележите бамбукова къщичка за масажи и тераса за йога сред маслиновите дървета.


Едно ниво по-нагоре от това здравословно място се намира по-разточителният бар на басейна, слънчевият капан на върха на хълма и истинският център на Bohème. Тук гостите мързелуват около басейна във формата на бъбрек на огромни супер-легла и торби с боб; вечер брадати бармани приготвят безупречни негрони в шикозния бар Bilo, който е само място за точилка, преди да се възползвате от отличното местоположение на хотела, на две минути пеша от град Миконос и многото му оживени ресторанти.


Полираният бетонен под придава на спалните модернистичен характер, но осветителните тела от плетени въжета и цветните петна не позволяват всичко да стане твърде мрачно. Закуската се сервира на самостоятелни балкони, когато искате да се излежавате на сутринта, след като сте опитали магията на миксолога.


  Bill & Coo Coast



През 2016 г. микенският хотелиер Теодосис Какутис работи с модерните атински архитекти от K-Studio, за да започне радикална реконструкция на оригиналния Bill & Coo, като повишава залога от невзрачно убежище за младоженци до супер елегантно място за отдих с шумна атмосфера.


Преди няколко години, след като на полуостров Агиос Йоанис се появява парче земя, което е невъзможно да бъде отстъпено, той открива The Coast Bill & Coo - великолепен хотел само с апартаменти с изглед към перфектния пясъчен полумесец.


Изграден от здрав камък, избелено дърво и чугун, той се усеща много по-уединен и спокоен от своя събрат; място за разпускане на звездите, а не за партита. Всяка от 25-те прекрасни спални има уединени тераси и е решена в хладна, спокойна цветова палитра от светлосиво и пудрено бяло, като за контраст понякога се появява черна ваза.


За обяд основните ястия от старата школа на таверната са леко и модерно преобразени, като се открояват скромни, но вкусни сардини върху хляб и бавно приготвен петел пастикада, поднесен с паста и трюфели. За вечеря гостите могат да хванат петминутния трансфер до оригиналния обект Bill & Coo. Обратно в крайбрежния хотел Bill & Coo, Beefbar Mykonos се утвърди като един от най-добрите ресторанти в Миконос след пълния му редизайн.


Waves



Над плажа в залива Корфос, на тесен провлак в югозападната част на острова, ярко оцветени хвърчила летят във въздуха като блестящи хищни птици, които се придвижват на термична вълна.


Плажът долу може и да не е най-красивият на Миконос, но подковообразната му форма и изложението му към северните ветрове го правят едно от най-добрите места за кайтсърфинг в Европа. Колко умно е, че роденият в Миконос Джордж Сирианос е превърнал земята, където някога е пасял козите си, в първия хотел на острова, насочен изцяло към любителите на карането на вълни.


Мястото е спокойно, без ръце, тип "Направи си сам", като всичките осем апартамента са достъпни директно от басейна на плажа, което означава, че няма лоби, през което да влачите дъската си, нито килими, които да изцапате с екипировката си. Не е изненадващо, че този хладен подход се харесва на младите семейства, а интериорът е подобаващо скромен и солиден; избелените стаи са уютно обзаведени с груби дървени мебели и марлени завеси.


Няма ресторант, но всяка сутрин се доставят кошници със закуска, а всеки апартамент разполага с хладилник и котлон за приготвяне на ястия, като се използват съставки от множеството магазини в другия край на плажа, които включват няколко добри пекарни, независим месар и изненадващо шикозен търговец на риба. За по-защитени слънчеви бани баровете и шезлонгите на плажа Ornos са на 10 минути пеша от другата страна на провлака, а град Миконос е само на 10 минути с кола.


Kenshõ Ornos



Със своите уютни, закътани барове и тайни плувни басейни, пещери с горещи вани и многоетажни слънчеви тераси, Kenshõ Ornos прилича на една от невъзможните фантазии на Ешер, реализирана пищно като бутиков хотел, в който всяко изненадващо стълбище води до друго неочаквано удоволствие.


Това е първият хотел на собственика Джордж Никитидис и той е избрал чудесно място на хълма от плажа Орнос: достатъчно близо, за да се стигне пеша, но достатъчно далеч, за да не се чуват басовете от плажните клубове.


Дизайнът е изчистен и съвременен, с много плъзгащи се стъклени врати, бели стени и плетени кошници с размери за възрастни край басейна. Всяка стая е фино индивидуална: някои имат свободностоящи вани, други - басейни на терасата, а всички са с различни характерни елементи от първокласни италиански производители на мебели като Riva 1920, Baxter и Mogg.


Откритият ресторант се отличава с много привличащи вниманието елементи - огромни метални абажури, маси от плочи и стъкло - които са в крак с висококонцептуалната храна на главния готвач Ипократис Анагностелис, включваща ястия като червен кефал с артишок. Хората, които се грижат за красотата на тялото, се излежават декоративно около басейна или в СПА центъра със слабо осветени стаи за процедури, където терапевтите практикуват рейки.


 Източник: cntraveller.com


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.04.2024 21:58

    Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

В навечерието на Деня на труда

В навечерието на Деня на труда, бъдете по-фокусирани