Марин Киров е разпознаваема личност  – завършил е местната гимназия с отличие,  подготвен юрист и администратор със солиден опит. Той се завърна в родното Царево преди две години, познава администрацията и хората - явно ще направи опит да бъде обединител в кметския си мандат.

Свързани новини

22.08.2023 15:27

Надпартиен обединител сменя Георги Лапчев в кметската надпревара за Царево

Видян 2016 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На проведено днес събрание в Царево сегашният кмет Георги Лапчев е съобщил намерението си да не се кандидатира за пореден мандат.


Лапчев, който управлява от 2011 г. морската община е обещал още при спечелване на третия мандат той да му е последен. Градоначалникът е посочил, че дава цялата си подкрепа в надпреварата за кмет на морската община да се впусне неговият заместник Марин Киров.


През годините Лапчев успя да развие като притегателен туристически център цялата община, но в последния мандат управлява под непрекъснат натиск и раздори с местната опозиция.


Очаква се структурата на ГЕРБ официално да подкрепи Киров, който не е член на партията и по този начин да издигне надпартиен обединител на местните хора.


Марин Киров е разпознаваема личност  – завършил е местната гимназия с отличие,  подготвен юрист и администратор със солиден опит. Той се завърна в родното Царево преди две години, познава администрацията и хората - явно ще направи опит да бъде обединител в кметския си мандат.


Минава за приета кандидатура и от  левите симпатизанти  в Царево – не случайно преди време именно бившият кмет Петко Арнаудов го посочи за възможният претендент и нов кмет на Царево.


Киров, който е бивш председател на правния съвет на президента Георги Първанов в партийния му проект, е изключително близък и до ключови фигури на върха на държавата, включително в управляващата коалиция.


Очевидно ГЕРБ в Царево залагат на надпартиен кандидат, който да обедини като експерт широк формат от хора и политически пристрастия и да използва контактите, които е изградил с централната власт в София.


Мария Пенчева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към