Демерджиев в предаването Здравей, България

Свързани новини

10.02.2022 16:42

Надявам се следващата седмица министър Йорданова да внесе искане за отстраняване на Гешев: Демерджиев

Видян 1129 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Пленумът на ВСС трябва да разгледа предложението за отстраняване на главния прокурор, ако бъде внесено от министъра на правосъдието. Вярвам, че това ще стане. Горещо се надявам това да стане още следващата седмица.


 


Оттам-нататък Пленумът е длъжен да събере доказателства във връзка с твърденията за извършени нарушения или уронване на престижа на съдебната власт. Част от тези основания са дори неявяването на Гешев на заседанието на Пленума и на Прокурорската колегия”. Това коментира в предаването Здравей, България бившият правосъден министър Иван Демерджиев.


 


Той коментира и призоваването на премиера Кирил Петков да даде показания за казуси, които са станали обществено достояние през медиите. „Прокуратурата е длъжна да се самосезира, да ги провери и да уведоми обществото, в рамките на няколко месеца, каза г-жа Кьовеши. Това трябва да се случи.


 


Вместо да го направи, Прокуратурата очаква министър-председателят да проведе някакъв тип собствено разследване и да ги уведоми. Това е абсурдно. Ангажимент на прокуратурата е да разследва”, заяви Демерджиев.




Иван Демерджиев коментира и въпроса, който повдигна по-рано, за това, че бащата на Гешев е станал съдружник в млекопреработвателна компания.


 


„Поставих въпроса на какво основание бащата на г-н Гешев е придобил 2% от това дружество. От документите, които са публично оповестени в Търговския регистър, не става ясно. В сигнала се съдържаха твърдения, че това е станало на основание на ангажименти, които г-н Гешев е поел по определени досъдебни производства. Той трябва да даде отговор публично на обществото”, каза Демерджиев.


 


Демерджиев даде пример и с друг сигнал, подаден в МП - „за унищожаване на документи по делото КТБ". Според подателя те са уличавали доста политици, които са били на високи позиции.


 


"Документите са унищожени, близо до вилата на г-н Гешев. Твърдението е, че са унищожени от него лично. Там се посочва и името на г-н Пеевски. Този сигнал е подаден и в МВР, тоест подателят отговаря за верността на това, което е изложил”, заяви още бившият правосъден министър.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

водолей