15.06.2022 14:06

Над 75% у нас: Кабинетът не се справя с корупцията, инфлацията и външната политика, абсолютно мнозинство за бързи избори и против ново правителство в това НС по данни на Алфа Рисърч

Видян 3019 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от половината електорат на управляващите партии също не одобрява работата им в коалицията
 
Между 75% и 76,5% от българите изказват неодобрение за политиката на правителството в трите основни сфери на неговата дейност, които то само си  определи. Напомняме, че повече от 6 месеца, след като се качи на власт на този кабинет му липсва програма: работи в хаос, а ни плаши с хаос.




Точно три-четвърти от гласоподавателите в изследване на близката до Иво Прокопиев, а значи и до Продължаваме промяната агенция Алфа Рисърч, известна с точните си прогнози, не смятат, че екипът на Петков се справя с корупцията. А това е иначе най-одобряваната политика изобщо на  правителството, сочат още данните от националното представително допитване. Тя печели ОК от 23,9% от българите. Което е над три пъти по-малко от неодобряващите 75 на сто.




76% от хората у нас смятат, че правителството не се справя с инфлацията и икономическите предизвикателства. Само 21,5% са на обратното мнение, а това не е дори половината от собствения електорат на управляващите партии – проучването е правено преди ИТН да напусне коалицията.




Още по-лош резултат бележи екипът на Кирил Петков и вицетата Асен Василев и Корнелия Нинова във външната политика. Там одобрението е мизерните 19,6% - т.е. темата Македония е доста важна за хората и те внимателно наблюдават какво се случва по нея и какви лъжи се говорят също по другото основно направление Русия – Украйна.




Фактът, който е истински абсурд, че България има 2 официални външни политики, не се одобрява от огромното мнозинство – 76,5%.
Помолени да напишат оценка по шестобалната система на работата на партиите, управляващите формации до една са в Зоната на изключително ниската оценка Среден (3), което е спад с една единица само за 2 месеца от предишното допитване.
На този фон не е учудващо, че внезапна смърт или кратко управление на този правителствен екип до есента е волята на стабилно абсолютно мнозинство: 56,5% от хората в България според данните на представителното национално проучване на Алфа рисърч.




Парламентът, който постави републикански рекорд по хаос и липса на дейност – само 1 нов закон за 6 месеца, знаейки през цялото време, че 22 акта трябва да бъдат променени само заради Плана за възстановяване, също е нежелан от българите и те не вярват, че може да излъчи нов кабинет.




Абсолютно мнозинство от 53,3 процента от избирателите събира мнението, че нова коалиция в това Народно събрание не е изход от кризата. Превесът над мечтаещите за програмно, експертно или друго правителство тип Беров в този мандат на парламента е значителен. Застъпници на кабинет „дайте да дадем” са 41,6%.
Всички данни бяха огласени в предаването Реферундум на БНТ, а единият от съсобствениците на другата авторитетна агенция за проучване на общественото мнение – Тренд, потвърди факта, че числата, коио.то показват неговите сондажи на практика са същите или са много сходни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 17.06.2022 09:23

    Е,КАК да се СПРАВИ? КЪДЕ е "Другарят" Гешев? Той от КАБИНЕТА ли е? А,ЗАЩО е ОЩЕ ТАМ? КОЙ,КОЙ,КОЙ ще ни КАЖЕ????????????????????????????????????????!!!

  • 003 Златко 16.06.2022 17:05

    Така се случва, когато престъпник-олигарх като Иво Прокопиев спуска кабинет от некадърници, начело с Просто Киро и Асен Лявото!

  • 002 Anonimen 15.06.2022 18:33

    Тази сбирщина от лайна е за спешно сваляне от власт...

  • 001 Месията 15.06.2022 16:37

    Народе ПРОСТ, не ти ли омръзна 32 години да те правят на ЛУД ??? Най – напред ДЯДОВЦИТЕ И БАЩИТЕ, ПОСЛЕ СИНОВЕТЕ И ДЪЩЕРИТЕ, А СЕГА И ВНУЦИТЕ, НА ТОЗИ НЕ СТАВАЩ ЗА НИЩО НАРОД !!!! Прав е бил дядо Славейков – НЕ НАРОД, А МЪРША !!! АНАТЕМА !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат