"Разбира се, ние разглеждаме всички предприети съответни усилия и проверки като смекчаващ фактор при оценката на всяко възможно действие по прилагане на законодателството", заяви говорител на OFSI, като добави, че агенцията "не се опитва да наказва неоснователно честните грешки".

Свързани новини

11.11.2023 07:23

Над 100 британски фирми признават, че са нарушили санкциите срещу Русия: FT

Видян 7754 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от 100 британски компании са признали, че са нарушили британските санкции срещу Русия от началото на войната в Украйна, съобщи Financial Times, позовавайки се на официални данни.  

Според отговора на искане за свобода на информацията, получен от адвокатската кантора Pinsent Masons, към 17 май общо 127 фирми доброволно са разкрили пред правителството на Обединеното кралство, че са нарушили санкции, свързани с Русия.   

Разкритията са били направени пред Службата за прилагане на финансови санкции (OFSI), която отговаря за наблюдението на спазването на санкциите и за съмненията за нарушения. Британските компании могат да намалят държавните санкции, като доброволно признаят нарушенията и сътрудничат на разследванията, отбелязва изданието.  

"Разбира се, ние разглеждаме всички предприети съответни усилия и проверки като смекчаващ фактор при оценката на всяко възможно действие по прилагане на законодателството", заяви говорител на OFSI, като добави, че агенцията "не се опитва да наказва неоснователно честните грешки".   

Лондон е поставил под ограничения над 1600 свързани с Русия лица и компании като част от "най-тежките" санкции, които Москва някога е налагала, посочва FT.


 Според Pinsent Masons обаче безпрецедентните санкции срещу голяма икономика са много по-голямо предизвикателство за британските предприятия в сравнение със санкциите, наложени на други държави.  

"Пакетите от руски санкции бяха усетени по-силно извън Русия по начин, по който други не са били усетени в миналото", каза Стейси Кийн, експерт по финансови престъпления в адвокатската кантора.  

"Руските физически и юридически лица имаха отпечатък извън Русия, какъвто може би имаше, ако погледнете иранския или сирийския режим - просто нямаше такива взаимовръзки между икономиките", добави тя.   

Според Кийн наказанията за нарушаване на санкциите могат да варират от бездействие или предупредително писмо до гражданска санкция или наказателно преследване, докато финансовите глоби нямат таван.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог