Свързани новини

08.05.2009 19:17

Мутафчиев: Изграждането на метрото е въпрос на държавна политика

Видян 1991 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изграждането на метрото е преди всичко въпрос на държавна политика, каза министърът на транспорта Петър Мутафчиев по време на откриването на новия метроучастък – от квартал „Младост 1” до стадион „Васил Левски”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, цитирани от БГНЕС.


„Още преди десетина години парламентът на Република България одобри кредита на японската банка за развитие за изграждането на тази част от софийското метро. Това е държавно гарантиран кредит, чийто бенефициент е община София. Приоритет не само на общината и Министерството на транспорта, но и на правителството е да се довърши участъка от квартал „Младост” до летище София. За да бъде успешен този проект, трябва да се осъществи и връзка между аерогарата и жп гарата на град София, с което ще постигнем интермодалност на транспорта. Метрото е доказателство, независимо от опитите за политически спекулации, че когато държава и община работят заедно ще се постигнат добри резултати и ще се създадат добри условия за придвижване на гражданите, което е нашата крайна цел”, подчерта министър Мутафчиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.