Зарица Динкова

Свързани новини

09.01.2024 15:12

МТ предприе поредна стъпка в посока развитие, популяризиране и утвърждаване на българския туризъм: Зарица Динкова

Видян 739 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерство на туризма и Европейската асоциация на туроператорите и туристическите агенти /ЕКТАА/ подписаха споразумение за съвместно сътрудничество за популяризиране на България като туристическа дестинация и идентифицирането ѝ като „Предпочитана дестинация на EКTAA“ за 2024 г. Това е изключителна възможност за туристическия бранш у нас, тъй като мрежата от туроператори членове на ЕКТАА наброява 80 000 туристически агенции.


„В сектор, в който всяко сътрудничество е от ключово значение ние отчитаме необходимостта от обединяване на усилията на публичния и неправителствения сектор в туризма. Само по този начин, всички ние – институциите, неправителственият сектор и туристическият бранш ще се радваме на просперитета на един от най-важните и динамични сектори в българската икономика“. Това каза министърът на туризма Зарица Динкова при подписване на споразумението.


Генералният секретар на ЕКТАА Ерик Дресин подчерта, че Програмата „Предпочитана дестинация на EКTAA“ е допълнителен инструмент в ръцете на Министерството на туризма чрез, който България ще бъде популяризирана в B2B сферата. „Ние планираме различни инициативи, които да бъдат в услуга на туристическия сектор в България, който е прекрасен, но същевременно има потенциал за развитие, за да може страната ви да бъде предпочитана дестинация за Европа“, каза още Дресин.
 


   Министър Динкова също така изтъкна, че желанието на Министерството е да бъде максимално полезно и в синхрон с индустрията, а нейните цели за по-добро икономическо представяне и растеж са основен приоритет и за нея. Именно заради това публичният неправителственият сектор ще си сътрудничат координирано, за да бъде намерена най-добрата форма за работа с ЕКТАА.
  


 Съгласно споразумението ще бъде изработен календар със събития и дейности, които Министерството ще приоритизира, а за целта на сътрудничеството с ЕКТАА са отделени 300 000 лв.

    Европейската асоциация на туроператорите и туристическите агенти е основана през 1961 година. ЕКТАА членуват общо 30 европейски асоциации,  представлявайки повече 80 000 туристически агенции и туроператори с общ годишен оборот над 80 000 милиона ЕВРО.


ЕКТАА  представлява и защитава правата и  интересите на Европейските туроператори и туристически агенти, като чрез работните си комисиии Секретариата, установен в Брюксел, осъществява  непрекъснат и пряк мониторинг на всички действия на Европейската Комисия,  Европейския Парламент и Европейските институции, свързани директно или косвено с туризма.
    










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за