Свързани новини

04.06.2021 15:22

МОН ще препоръча критерии за подбор на ученици за безплатна почивка

Видян 1541 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на образованието и науката ще препоръча няколко типови критерия, които да помогнат на училищата при подбора на учениците за летните пътувания, финансирани от държавния бюджет. Това могат да бъдат например продължителност на обучението от дистанция, представяне на ученика в учебния процес, социален и/или здравен статус, предаде Нова тв.


Тези индикативни критерии ще бъдат включени в Националната програма „Отново заедно” по предложение на социалните партньори. Програмата е публикувана за обществено обсъждане до 15 юни. 


Социалните партньори поискаха също да бъде регламентирано допълнително възнаграждение за ръководителите на ученическите групи.


„Високо ценим труда на педагозите и отчитаме тяхното натоварване по време на тези пътувания. Заплащането в такива случаи обаче е системен, недобре регламентиран проблем, който стои от години и не може да бъде решен в рамките на конкретната национална програма“, обясни министърът на образованието и науката Николай Денков. Ето защо в това отношение „Отново заедно” ще се реализира по досегашния ред. Министърът предложи да се работи паралелно по евентуалната промяна в регламента за възнагражденията при ученически пътувания и по реализацията на новата национална програма, без двата въпроса да се поставят в зависимост един от друг.   


Според социалните партньори заплащането на ръководителите на групи трябва да се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.