Мис Украйна се позова на "голямото искане на обществеността" за създаването на комисията във вторник, като добави, че тя си запазва правото да дисквалифицира участничките въз основа на резултатите от своите разследвания.

Свързани новини

14.09.2023 10:39

"Мис Украйна" пречиства участничките заради връзки с Русия

Видян 1049 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три от участничките в конкурса "Мис Украйна 2023" бяха дисквалифицирани, а други две се оттеглиха в сряда, след като конкурсът създаде комисия за "етичен преглед", за да разследва твърденията на украински комик, че някои от жените имат връзки с Русия.

Организаторите не уточниха кой точно е бил прочистен и за какъв вид нарушение. Според руския телеграмен канал "Маш" още две участнички доброволно са се оттеглили от конкурса. Техните имена също не бяха оповестени.

"Въз основа на резултатите от [разследването], проведено от специална етична комисия, ви информираме, че неетичните факти по отношение на участниците в конкурса за съжаление се потвърдиха. Поради това комисията е принудена да изключи трима участници от конкурса", заявиха организаторите на конкурса в публикация в Instagram в сряда вечерта.

Мис Украйна се позова на "голямото искане на обществеността" за създаването на комисията във вторник, като добави, че тя си запазва правото да дисквалифицира участничките въз основа на резултатите от своите разследвания.


Искрено сме благодарни за цялата информация, която ни достига. Важно е също така всеки от нас да отделя непотвърдените думи от истинските факти, да прилага критично мислене и да проверява информацията, идваща от различни източници", допълват организаторите.


Драмата започна в понеделник, когато украинският комик и личност от социалните мрежи Андрей Лузан написа в своя Instagram за връзките, които някои участнички в "Мис Украйна 2023" може да имат с Русия.


Лузан твърди, че един от моделите Ксения Магера е "приятелка с руснаци" и е посетила ресторант, собственост на руския бизнесмен Аркадий Новиков, който преди това е имал близки връзки с президента Владимир Путин. Магера е живяла в Москва, участвала е в конкурса "Бъдещето на Русия" и е продължила да общува с руски модели дори след като се е преместила в Дубай миналата година, каза Лузан.


Комикът назовава и няколко други участници. По думите му Ирина Пилайева е била забелязана да се гушка с руски ресторантьорски магнат, който преди 2022 г. спонсорираше "Мис Украйна". Той нарече Екатерина Чувашова дъщеря на руски шпионин. Още три участнички бяха отбелязани, че са жители на Донецк и Луганск - региони, които миналата година гласуваха за присъединяване към Русия.


Лузан също така заяви, че много от участничките "посещават партита на руски олигарси като ескорт в Куршевел", шикозния френски ски курорт, макар че не назова имена.


Други потребители на социалните медии се нахвърлиха върху претендентките за кралици на красотата, като ги обвиниха в недостатъчен патриотизъм заради това, че използват руски език в социалните медии или получават доходи от източници, свързани с Русия.


На снимката: Ксения Магера



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци