Свързани новини

22.07.2014 09:45

Министерство на отбраната на Русия: Редом с боинга е летял украински изтребител Су-25

Видян 1542 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента на авиокатастрофата на „Боинг 777” в небето над Украйна на 17 юли редом до гражданския самолет се е намирал изтребител на ВВС на Украйна, като се предполага, че това е бил Су-25, съобщава представител на Министерството на отбраната на Русия.


Присъствието на украинския военен самолет може да бъде потвърдено от видео кадри, направени от центъра за наблюдение в Ростов, казаха още от руската страна.


Отдалечеността на украинския самолет от боинг-а е била около пет километра, а това влиза в параметрите на далекобойност на ракета „въздух – въздух”, която е предназначена за поразяването на самолети във въздуха.

„Защо военният самолет се е намирал в един коридор и на един ешелон с гражданския полет?”, попита на пресконференция началникът на главното оперативно управление на Генщаба на ВС на Русия генерал-лейтенант Андрей Картополов.

По негови думи до Донецк боингът се е движил в установения коридор, а след това се е отклонил от маршрута на север. При това максималното отклонение от лявата граница на коридора е било 14 километра.

Също така според данни на военното ведомство в деня на падането на малайзийския самолет група на противовъздушните сили на Украйна е размествала три-четири зенитно-ракетни комплекса "Бук-М1". Засечено е и преместване на установки "Бук" на територията на страната и засилена активност на системите на радиолокационните станции в района, където е паднал самолетът.

Експерти твърдят, че въздушни машини, които летят на височина от десет километра, могат да бъдат свалени с ракети, изстреляни от комплекси тип С-300 или “Бук”. Самоходният зенитно-ракетен комплекс “Бук” е предназначен за поражение на цели на височина от 30 метра до 14–18 километра.

По време на катастрофата на Боинга над територията на Украйна се е намирал и американски спътник. Във връзка с това руските военни смятат, че американската страна трябва да обнародва спътниковите снимки, направени по време на катастрофата.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния си ум

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния