Костадин Костадинов от "Възраждане" заяви, че предоставянето на въоръжението поставя под въпрос боеспособността на българската армия:

Свързани новини

27.09.2023 14:24

Министър Тагарев ще посегне и на последното ни работещо и надеждно зенитно ракетно въоръжение: БСП

Видян 1076 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите обсъждат проекта за решение на НС за предоставяне на допълнителна военна помощ за Украйна. В него е предвидено изпращане на неизправни зенитни ракети С-300 и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие от складовете на МВР. Вносители са депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, предаде БНР.

По искане на депутата от "Възраждане" Петър Петров заседанието на парламента беше закрито, за да могат народните представители да получат информация за състоянието на Българската армия и точното въоръжение, което ще предоставим на Украйна.

По време на откритата част от заседанието от опозицията атакуваха решението и поискаха оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Според Атанас Зафиров от БСП:

"Министър Тагарев ще посегне и на последното ни работещо и надеждно зенитно ракетно въоръжение. Утре ще кажем: "Даваме и самите зенитно-ракетни комплекси С-300, защото нямат въоръжение и вече са станали безполезни".

Костадин Костадинов от "Възраждане" заяви, че предоставянето на въоръжението поставя под въпрос боеспособността на българската армия:

"Не говорим за предаване на ракети, говорим за предаване на ракетни комплекси. Лъжа е, че има дефектни ракети! Никой не ги е отварял! Никой не знае дори дали са дефектни. Това е национално предателство в чист вид".

Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС защити предложението:

"България ще предостави боеприпаси, които към момента са неизправни за българските ВВС, тоест те няма как да се ползват. За съжаление, такъв е животът, когато става въпрос за оръжие, което е над 30-годишно. Минималният брой, който се предвижда да бъде даден, няма по никакъв начин да застрашава военната готовност на българската армия".

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ допълни:

"България не си дарява най-модерните ракетни комплекси С-300, а дарява ракети, които са дефектни, за които самият производител казва, че не могат да ни свършат работа и той - самият производител, не може да ги ремонтира".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,