Свързани новини

15.12.2014 10:31

Милиард и половина е бюджетът на столицата за 2015г.

Видян 858 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Инфрастуктурата, екологията, образованието и транспортът ще бъдат приоритетите в бюджета на Столичната община за догодина", заяви кметът Йорданка Фандъкова. Той ще бъде на стойност 1, 459 млрд.лв. "Това е продукт на съвместна работа, обсъден с бизнеса и синдикатите", посочи още Фандъкова. Въпреки мащабната инвестиционна програма, размерът на данъците няма да бъде променян.


 "За последните пет години бяха реновирани 84 км основни улици и булеварди, изградени бяха 14 км нови улици, пет кръстовища на две нива, 54 нови моста, както и134 км метролинии. Инвестирани бяха средства за изграждането на над 220 км водопроводи, 100 км нова канализация, 48 нови сгради на детски градини, три нови училища и нов музей. Това са само част от видимите резултати в развитието на София", коментира кметът. Тя изтъкна, че Общината не е променила приоритетите си, въпреки годините на криза, които са съвпаднали с този мандат и то в края на програмния период. По думите й, стабилността е постигната заради предприетите мерки за повишаването на събираемостта на приходите и финансовата дисциплина, както и благодарение на безвъмездно финансиране от ЕС. Капиталовата програма е малко над 705 млн. лв., като повече от половината средства са осигурени от европейски програми и проекти. Кметът отбеляза, че новият програмен период е започнал през тази година, но за съжаление допреди две седмици не е имало нито една отворена програма.


"Позволили сме си старта на два големи ключови проекта, защото имаме уверението, че ОП Транспорт и Околна среда ще бъдат отворени", допълни Фандъкова.


През 2015 г. СО е заложила сторителството на третия лъч на метрото. Стартиран бе и проектът за модеринзация на осветлението в София, като по план догодина трябва да бъдат монтирани нови осветителни тела в жк.Дружба, в центъра и в Банкя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак