Дмитрий Кулеба

Свързани новини

23.04.2024 16:12

Мъжете в наборна възраст в чужбина не ги е грижа за оцеляването на Украйна: Кулеба

Видян 1395 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинските консулски служби в чужди държави няма да обслужват мъже в бойна възраст, които не желаят да рискуват живота си за оцеляването на страната си, заяви външният министър Дмитрий Кулеба.

Според украински медии дипломатическите мисии на Киев в няколко западни държави са спрели да обработват такива молби за обслужване във вторник. Дори документите, които са били финализирани, не се предават на украинците, се казва в съобщенията.

Кулеба потвърди, че е наредил промяната в политиката и че тя има за цел да насърчи мъжете да се върнат в Украйна за евентуално призоваване на военна служба.

"Как изглежда сега: един мъж в наборна възраст е отишъл в чужбина, показал е на държавата си, че не го е грижа за нейното оцеляване, а след това идва и иска да получи услуги от тази държава. Това не работи по този начин. Нашата държава е във война", заяви той в социалните мрежи.

Заповедта за отказ на консулски услуги на всички мъже на възраст между 18 и 60 години беше разкрита за първи път от украинските медии в понеделник. Кулеба определи решението си като "справедливо" и в съответствие с реформата на системата за военна мобилизация, която президентът Владимир Зеленский подписа този месец. Промените включват различни наказания за избягване на наборната военна служба.

По данни на официални представители на ЕС в неговите държави членки живеят около 650 000 украински мъже в бойна възраст. Киев определя този резерв като значителен неизползван източник на работна ръка за въоръжените сили.

Промените в законите за военната служба включват намаляване на възрастта за набор от 27 на 25 години, преразглеждане на наличните изключения и изискване потенциалните наборници да актуализират личните си данни в Министерството на отбраната, за да могат лесно да получават призовки. След влизането в сила на реформата през следващия месец всички мъже на възраст от 18 до 60 години, независимо от това дали отговарят на условията, ще бъдат задължени да носят документи, потвърждаващи регистрацията им в служба за наборна военна служба.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.