Свързани новини

08.11.2012 10:22

Марковска се загрижила за имиджа на България

Видян 1543 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не само, че няма да се оттегли, ами иска разследване срещу огласилия истината за нея


 


След като Брюксел заради нея заплаши България със санкции, с цялата си надменност избраната за конституционен съдия от парламентарната квота Венета Марковска иска от вътрешния министър и от главния прокурор да се издири соченият за автор на сигнала срещу нея Георги Тонев Колев. „Във връзка с избирането ми за конституционен съдия на Република България на 31 октомври 2012 г. в Народното събрание е постъпил анонимен донос, който стана повод за масирана медийна агресия срещу моята личност и човешко достойнство, от една страна, и от друга страна – същият донос е изпратен и в Европейската комисия и става повод за заплаха срещу Република България”, пише тревожно Марковска.


Сигналът срещу нея бе подаден в правната комисия на Народното събрание при първоначалното й изслушване преди гласуването й за КС. Управляващите, независимите и части от опозицията открито застанаха зад Марковска с аргумента, че сигнала е анонимен. Но първо той не е анонимен, а е подписан от Георги Колев Тонев, второ – огласява известни вече журналистически публикации, базирани на разкрития на вътрешния министър Цветанов преди 2 години и потвърдени преди три дни лично от заместник-министъра в същото ведомство.


„Съгласно чл. 4, ал. 2 от Конституцията на Република България, държавата гарантира достойнството и правата на личността, а съгласно ал. 1 Република България е правова държава и се управлява от Конституцията и законите, а не – от доноси”, пише в писмото на Марковска, която смени различни версии за посочените в „доноса” обстоятелства.


„С оглед избягване на неблагоприятни международни последици за България от ЕК, опетняване авторитета на българския парламент, гласувал за мен, така, както и за защита на моето лично достойнство, гарантирано от Конституцията, моля соченият като автор на доноса Георги Тонев Колев да бъде издирен, ако въобще съществува такъв, и да бъда уведомена за адреса му. Горното ми е необходимо с оглед разпоредбата на чл. 80 от Конституцията, съгласно който гражданите могат да бъдат изслушани в Народното събрание и да представят исканите от тях сведения и документи”, добавя Марковска.


Снимка: БГНЕС, архив



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое