Свързани новини

11.12.2015 11:31

Марин льо Пен се подигра на "паникьосаните политици"

Видян 1271 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерката на френския крайнодесен Национален фронт (НФ) Марин льо Пен разкритикува недемократичното според нея поведение на социалистите и консерваторите, след като допитвания показаха, че тактическо гласуване може да нанесе поражение на партията й на втория тур на регионалните избори, предаде Ройтерс.


"Не се страхувайте, не се оставяйте да ви третират като деца, не се съмнявайте и не се демобилизирайте", призова привържениците си Льо Пен на митинг в Париж.


 Тя призова поддръжниците си да гласуват масово на втория тур в неделя, за да контрират това, което тя нарече "държавна клеветническа кампания, недостойна за една модерна демокрация", водена от "паникьосани политици".


 НФ е на първо място на национално ниво на първия тур на 6 декември и води в шест региона от 13, включително северния регион Нор-Па-дьо-Кале-Пикарди, където листата се оглавява от Марин льо Пен и в югоизточния регион Прованс-Алп-Кот д'Азюр, където водач на листата е племенницата й Марион Марешал-льо Пен. След първия тур обаче френската социалистическа партия на сегашния държавен глава Франсоа Оланд, която е на трето място, реши да оттегли кандидатите си от тези два региона и прикани привържениците си да гласуват за дясната партия на бившия президент Никола Саркози Републиканците на втория тур на 13 декември, за да не спечели НФ. Допитвания в сряда и четвъртък в три от регионите, където НФ е с най-добри позиции показват, че избирателите се вслушват в призива на социалистите да гласуват за консерваторите.


   Сред причините за най-доброто представяне на НФ на избори в историята си са страховете от имиграцията, джихадистките атентати в Париж миналия месец, в които бяха убити 130 души, разочарованието от традиционните партии и недоволството от високата безработица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.