30.04.2010 09:52

Малкото ни дете - голям престъпник

Видян 1686 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Знаем ли какъв наследник отглеждаме в детската стая и въпреки че го възпитаваме да е добър, той расте бесен и лош? Изследване на Националния институт по криминалистика и криминология на МВР за пет години до 2008-а звучи като мрачен роман на Стивън Кинг.  Децата стават все по-жестоки в проявите си на насилие. Представеното проучване показва, че няма сериозно увеличение на престъпността в ранна възраст, но нарастват жестокостта и хладнокръвието, с които хлапетата извършват престъпления. Снижава се възрастовата граница за проявата на агресия.


Проведената анкета сред деца показва, че на въпроса има ли право човек да бие друг човек, повече от 90% отговарят: “Да, ако го заслужава.“


Данните от миналата година показват минимално намаление на престъпленията, извършени от деца - с 1%. Нина Белова от института съобщи, че делът на убийствата, извършени от деца, е 5,5-6%. 20% от сексуалните посегателства и 11% от телесните повреди също са извършени от деца. От малолетен е направен и всеки пети грабеж и всяко осмо-девето изнудване.


Според Белова, за да се ограничи негативната тенденция децата да извършват престъпления от все по-ранна възраст, с тях трябва да се работи още в детската градина. Друга тревожна тенденция е, че се увеличават случаите на насилие от страна на момичета.


“Побоят, вербалната и психическата агресия съпътстват детското ежедневие и моралните последствия са не по-малко сериозни и аз бих казала дори по-тежки от физическите следи“, коментира Белова.


Ежедневната агресия в семейството и училището, знаковите убийства по улиците посред бял ден, чувството за изоставеност у децата, филмите и игрите с насилие са някои от основните фактори за детската агресия според специалисти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион