Мария Богданова - майката на убитото 18-годишно момче

Свързани новини

20.09.2023 12:09

Майката на убития от полицай 18-годишен младеж: Никога не е бил обвиняем, заподозрян и задържан

Видян 1785 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Светльо никога не е бил обвиняем, заподозрян и задържан за такива неща." Това заяви майката на убития от полицай преди два дни 18-годишен младеж пред бТВ.

На 17-и срещу 18 септември момчето бе простреляно от служител на МВР след гонка в района на столичната болница "Токуда", а причината бе сигнал за грабеж над две 18-годишни момичета, при който е използвана и сила. Във вторник от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) и прокуратурата обясниха, че многократно награждаван полицай е стрелял по младежа, предаде OFFNews.bg.

Заедно със Светльо са били още двама души - непълнолетни момчета на 15 и 17 години. Стана ясно още, че те са взели чанта с 20 лева, документи и маратонки от пострадалото момиче, като е използвана сила. Единият от тях е дърпал слушалки от врата на пострадалата, опитвайки да я души, докато другият е взeмал вещите.

Директорът на СДВР Любомир Николов обясни, че извършителите са стари познайници на МВР и има данни за множество грабежи в същия район. "Задържаните са системи извършители на грабежи, като нападат млади хора. Към момента се знае за три грабежа, но има данни за още", каза още Николов.

Майката на починалото момче обясни, че то никого не е било агресивно.

    "Сега трябваше да бъде 12. клас, работеше през лятната ваканция и живееше съвсем спокоен живот", разказа Мария Богданова.

По думите ѝ с другите двама младежи, участвали в грабежа и нападението на момичето и преследването с полиция, са били дългогодишни приятели.

    "Познавам едното (момче - бел. ред.) - Георги се казва. За това дете също нищо лошо не знам. Хората говорят и за моето, и за другото, и за третото. Предния ден се чух със сина ми: "Мамо, как си? Добре съм, досега спах. Мамо, да знаеш, каквото и да се случва, аз винаги ще те обичам и те обичам". Това беше, което ми каза Светльо. Често ми казва: "До теб съм, обичам те" и не ми е направило някакво по-специално впечатление, че ми го каза", разказа Богданова.

Патологът обяснил на семейството, че 18-годишният младеж е починал от прострелна рана в гърба, която има вход от гърба и изход отпред през белия дроб, като причината за смъртта е кръвозагуба.

На брифинга на МВР и прокуратурата вчера бе посочено, че огнестрелната рана е в горната част на тялото, без да бъде уточнено къде точно е тя.

    "Просто искам справедливост и да знам защо този полицай, който всички искат да награждават, застреля детето ми като куче. Дори да е направено нещо, не заставам и не казвам, че е прав, но не можеш да отнемеш човешки живот, при положение, че това е дете на 18 години и е с голи ръце. Детето ми не беше разбойник, не беше крадец, повярвайте ми, детето ми не беше такова", каза още майката.

Мария Богданова иска справедливост.

"Сега моето дете ще гние, а този полицай ще си живее. Днес сгазиха това дете, утре убиха друго, трети ден не знам какво и така ще си живеем до безобразие. Искам отговори. Защо ми убихте детето?", каза тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв