Заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев заяви, че на място е извършен оглед, като са фиксирани и иззети три гилзи.

Свързани новини

19.09.2023 18:46

С лично оръжие е стрелял полицаят, убил 18-годишно момче

Видян 1861 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицаят, стрелял и убил 18-годишния Светльо Младенов в София, е използвал лично, а не служебно оръжие, съобщава bTV. 33-годишният служител на реда е имал в себе си и лично, и служебно оръжие. Като пред разследващи той е разказал, че по време на преследването служебното е изпаднало, затова е използвал личното си.


Полицаят е разказал, че до стрелбата се е стигнало, след като 18-годишното момче е посегнало към чантата си, а униформеният решил че ще извади оръжие. Това звучи като лъжа, защото 18-г. младеж бързо е бягал от полицаите. Той не е имал оръжие и не го е насочвал, за да е налице заплаха и повод за самоотбрана. Това превръща убийството в умишлено. Било имало данни, че бандата извършва грабежи, а на жертвите си момчетата са казвали, че имат пистолет.


Инцидентът стана в нощта срещу 18-и септември. В 4-о РУ получили сигнал за грабеж на 2 момичета. Ударили едното с палка по главата и взели от нея чанта. Двете описали трима души, носели маски и суитшърти, обясни директорът на СДВР Любомир Николов. Бил изпратен екип.


"Искам да заявя, че полицейският служител, възпроизвел изстрела, е безупречен полицейски служител със 7 години стаж в системата на МВР, на 33 години, многократно награждаван, включително и от министри в предходни правителства с парични награди", обяви шефът на СДВР.


Заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев заяви, че на място е извършен оглед, като са фиксирани и иззети три гилзи. Т.е лъжа е и МВР- инфото за 1 предупредителен изстрел.


"На 100 метра от гилзите е намерена кръв, извършен е оглед и на полицейския автомобил, от който са иззети множество веществени доказателства. Иззети са униформите на двамата полицаи, тъй като по тях е имало кръв, ръцете им са били проверени за барут. Пробите за наркотици и алкохол и на двамата служители са отрицателни", категоричен беше Кръстев. По думите му стрелбата може да бъде категоризирана от неизбежна отбрана до умишлено убийство, като всичко зависи от резултатите от назначените експертизи.



Илиян Костадинов







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.09.2023 20:54

    оставете човека на мира, гадове мръсни

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей