Свързани новини

14.04.2013 13:55

Майката на Дянков преназначена предсрочно в Министерството на образованието

Видян 5139 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Румянка Таулова, по-известна като майката на Симеон Дянков – вицето, довело българския народ до просешка тояга и масови самозапалвания, е преназначена с граждански договор в Министерството на образованието, младежта и науката. Договорът при това е подновен против всякакви правни норми предсрочно. Въпреки че изтича през май, още преди да застъпи служебното правителство като мамата на вицепремиер в миналия кабинет тя си е издействала уреждането.

Не е тайна, че майката на Дянков действа посредством своята приятелка Лидия Данева. По времето на Сергей Игнатов жената, която при Фандъкова сервираше кафе и чай стана шеф на кабинета на министъра. Малка подробност е, че по закон тя не би могла да изпълнява тази функция, понеже няма ... ОБРАЗОВАТЕЛЕН ценз за целта. А той се изисква от държавните служители с подобен сан. 

Нещо повече, сервитьорката на напитки се вземала и второ възнаграждение от ведомството, чиято администрация управлява. Тя се е писала и главен експерт по протокол. Това естествено не е редно, както всички отлично знаем. Но продължава и то повече от всички възможни срокове за временно съвместяване на длъжности.

И това не е всичко. В последните дни госпожата е на обучение в Америка, неоторизирано според хора от министерството, въпреки че не знае бъкел английски. Като как стават тези работи и докога данъкоплатецът ще покрива екскуризиите на чиновници е въпрос без отговор. Всъщност, милата Лидия – дясната ръка на майката на Дянков, не може изобщо да се оплаче от липса на пари. Говори се, че тя има общо с гръмналия миналата седмица скандал около отпускането на няколко проекта на обща стойност 2,5 млн. лв. на 20-и нещо годишен младеж. Той пък бил близък до Евелина Христова – де юре пиарка, а де факто приятелка на фаворизирания от Дянков министър на просветата Сергей Игнатов.

Апропо, калинката, която е двойничка на Мая Илиева, се е върнала на предишната си месторабота в Нов български университет след уволнението на любимия й министър две седмици преди падането на кабинета на ГЕРБ. Дамата стана доктор на науките, без да е магистър, което е невероятно, но факт! 





Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което