Свързани новини

09.08.2021 14:08

Мая внесе Закона за частния фалит

Видян 1860 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ с председател Мая Манолова вчера внесе проект на Закон за частния фалит. Целта на законопроекта е да се даде втори шанс на добросъвестните физически лица и техните семейства, изпаднали в трайни финансови затруднения поради безработица, здравословни проблеми, загуба в семейството, природни бедствия и други.


Текстовете предвиждат производството по несъстоятелност на физически лица да предлага бърза, прозрачна и достъпна процедура, подпомагана и насърчавана от държавата, която да се развива пред съда с възможност за участие на всички кредитори.


В основата на производството по несъстоятелност е залегнала възможността за справедливото споделяне на тежестта от свръхзадължеността между кредиторите и длъжника-физическо лице.


Текстовете предвиждат три вида решения за обявяване в несъстоятелност на физически лица – обявяване в несъстоятелност с одобряване на погасителен план, обявяване на длъжника в несъстоятелност с ликвидация на имущество или обявяване в несъстоятелност при липса на доходи и имущество.


Опрощаването на остатъка от задълженията се предвижда да бъде възможно след изтичане на определен период от време, през който длъжникът извършва частични плащания или се осребрява негово имущество. Опрощаването става с отделен акт на съда като се извършва проверка за изпълнение на предвидените задължения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв