По нейните думи официалните мотиви за днешното решение нямат нищо общо с истинските.

Свързани новини

25.01.2024 11:19

Мафията превзе институциите, паралелната държава оглави официалната: Нинова

Видян 679 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Истинската причина управляващите да внесат решение, с което отнемат председателството на Комисията за контрол над службите от опозицията е разцеплението в ПП-ДБ и достойнството на Бойко Рашков.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

„На последното заседание ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС загубиха мнозинството в комисията, защото Бойко Рашков се присъедини към опозицията и гласува против безумията, внесени в комисията като законопроекти. И опозицията плюс Бойко Рашков отхвърли законопроект, внесен от Министерски съвет, който беше неграмотен и вреден за България. Те загубиха мнозинство и решиха да променят не само председателя, но и съдържанието на комисията – вече да не сме на паритетен принцип по двама, а да е както в останалите комисии – да си гарантират мнозинството. Ето това е истинската причина“, обясни Нинова.
 
„И неслучайно на другия ден Бойко Борисов направи изявление, че ПП-ДБ са предали мнозинството в тази комисия и трябва да се вземат мерки“, допълни тя.

По нейните думи официалните мотиви за днешното решение нямат нищо общо с истинските.

„Аз съм член на комисията от самото ѝ начало и следя как вървят процесите в нея. Твърденията, че тя не е провеждала редовно заседание са абсолютна лъжа – всяка седмица провеждаме заседание. Твърдението, че се сменят приоритетите със смяната на председател е смехотворно – председателят на която и да е комисия не определят нейните приоритети“, посочи Нинова.

Според нея и публичните мотиви, че „Възраждане“ била русофилска партия, също нямат нищо общо с истината.

„Нима, когато правихме този правилник, мнозинството не знаехте, че ще дойде реда на „Възраждане“ и още оттогава не твърдяхте, че са русофилска партия? Знаехте и въпреки това го гласувахте. Значи и това не е истината“, подчерта лидерът на БСП.



Корнелия Нинова определи и третия аргумент, че едва ли не председателят има повече информация, отколкото членовете и може да злоупотребява с класифицирана информация, също като смехотворен, тъй като всички членове имат достъп до класифицирана информация и четат едни и същи документи.

„Уважаеми български граждани, отворете си очите - живеем в пълзящ диктат. За пръв път на опозицията бяха отнети всички комисии. Виждате как се назначават калинки в регулаторите: в БНБ - проблем, в Здравната каса – проблем, в Конституционния съд – проблем. Скандали, корупция, кражби – това е моделът на сегашното управление. Той не е нов. Това е моделът на ГЕРБ и Борисов, с който от БСП се борим години наред. Но този модел е модернизиран, много усъвършенстван, по техни думи, европеизиран,  „евроатлантически“ модел, който означава, че корупцията и задкулисието вече не са някъде скрити - те са в законите, в Конституцията, в регулаторите. Паралелната държава вече не е скрита - тя овладява официалната и мафията вече е в институциите. На това трябва да се сложи край, след това вече ще е много късно и много опасно за България“, каза в заключение Корнелия Нинова.













Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей