Свързани новини

25.03.2009 17:59

М. Спасов:95 % от бюджета на МВР отива за заплати

Видян 1328 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лошата новина е, че 95 % от бюджета на МВР отива за заплати и само 5 % за издръжка и тези 5 % ще се изчерпат до края на м. март т.г., заяви Минчо Спасов, депутат от НДСВ и председател на Вътрешната комисия в НС, предаде БГНЕС.


Спасов постави акцент на намерението да се разчита на допълнителни субсидии от Републиканския бюджет. Той каза, че оценката на министър Миков е, че 63 хил. души щат на МВР са санитарния минимум, без които министерството не може да се справи с проблемите на сигурността в държавата. Миков не споделя нашата загриженост, че това е една твърде висока цифра и че процента на администрацията в структурата на МВР е също твърде висока, каза Минчо Спасов. По думите на председателя на вътрешната комисия "чистата" администрация в МВР е 5500 души, т.е близо 10 %, като към нея трябва да се добавят и 6 000 души, които работят за специализираните структури с различно предназначение. Министърът е споделил пред депутатите от Вътрешната комисия, че няма намерение да се освободи от излишните имоти, като средство за осигуряване на допълнителни финансови ресурси за обезщетяване на освободени служители. Спасов допълни, че с оглед на предстоящата стагнация, ще направи още един опит да подпомогне министъра, като подложи на анализ писмените данни, които той ще подготви и изпрати на комисията. От своя страна депутатите членове на вътрешната комисия, ще подготвят предложения за структурни промени в министерството. Ще бъдат търсени разговори с министъра на финансите Пламен Орешарски за допълнително финансиране на МВР, заключи председателят на комисията Минчо Спасов.


Ако МВР не получи финансова инжекция от МС няма как да продължи да работи, заяви от своя страна депутатът от ОДС Йордан Бакалов. Изминали са 9 месеца от приемане на втория закон за МВР от това управление продължи той, а все още новото щатно разписание не е въведено. Това което стана ясно днес на комисията е, че не имало абсолютно никакви реформи в МВР, в резултат на което се е стигнало до сегашното състояние, каза Бакалов . Заради състоянието, в което се намира министерството според Бакалов, няма гаранция даже за провеждането на бъдещите парламентарни и евроизбори. Единствените предложения на министъра, уточни Бакалов, са били размишления на глас пред комисията./



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Видим напредък ще постигнете с проектите

Видим напредък ще постигнете с проектите, които сте