Свързани новини

25.02.2010 09:46

Лула да Силва: Фидел е в отлична форма

Видян 1271 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Бразилия Луис Инасиу Лула да Силва съобщи, че Фидел Кастро се чувства "изключително добре", като вече не е в болница, а се намира в дома си, предаде БГНЕС.


Лула да Силва е разговарял с бившия кубински лидер по време на визитата си в Хавана. На срещата е присъствал и братът на Фидел и настоящ ръководител на страната Раул Кастро. Бразилският президент не съобщи конкретните теми, обсъждани от тримата политици, а само това, че е бил посрещнат "извънредно топло" и че проведеният разговор е бил "приятелски". Двамата Кастро са благодарили на Да Силва за "приятелската подкрепа" на Бразилия. Да Силва изразил огорчението си по повод смъртта на кубинския политическия затворник Орландо Сапата Тамайо, настъпила след 85-дневна гладна стачка. Тамайо, един от 200-те намиращи се в затвора кубински дисиденти, излежаваше 36-годишна присъда заради "връзки със САЩ". Раул Кастро уверил Да Силва, че 42-годишният Тамайо не е бил измъчван в затвора, нито е бил подлаган на психически тормоз. Лидерите на Куба и Бразилия взеха участие в церемонията, дала официално старт на реконструкцията и модернизацията на пристанището Мориел, намиращо се на 50 км от Хавана - проект, в който Бразилия инвестира 450 млн. долара.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв