"Изправих се срещу [руския президент] Владимир Путин, като наложих на Русия най-строгите санкции, които режимът му някога е виждал. И ще продължа да водя свободния свят в противопоставянето на Путин и да се погрижа Украйна да победи", заяви Тръс.

Свързани новини

16.07.2022 06:07

Лиз Тръс ще "поведе свободния свят" срещу Путин, Руското външно й се подигра

Видян 3097 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руското външно министерство разкритикува "русофобските" забележки на британския външен министър Лиз Тръс, която обеща да "продължи да води свободния свят" срещу Москва и да осигури победата на Украйна. Тръс направи тези забележки по време на събитие от кампанията за лидерския пост на торите в четвъртък.

Претендентката за премиерския пост, която получи трето място на гласуването в четвъртък, се похвали със способността си да "постига резултати" и да взема "трудни" решения, като посочи твърдата си подкрепа за Киев като пример за способностите си за вземане на решения.

"Изправих се срещу [руския президент] Владимир Путин, като наложих на Русия най-строгите санкции, които режимът му някога е виждал. И ще продължа да водя свободния свят в противопоставянето на Путин и да се погрижа Украйна да победи", заяви Тръс.


Забележката не беше приета леко в Москва, като говорителят на външното министерство Мария Захарова определи думите ѝ като "русофобски" и "неизменно пропити с болезнена агресия и национализъм" По време на продължаващата кампания за лидерство на торите, Тръс "започна да отправя заплахи към нашата страна и нейното ръководство и иска да постигне "украинска победа" над Русия", опитвайки се да "осъществи натрапчивите си амбиции", според Захарова.


 Самата амбиция на [Тръс] да "ръководи свободния свят" в опит да се противопостави на Русия е красноречива. Прилича на второстепенен политик, засегнат от мегаломания. И тя прави всичко това, вместо да се занимава с проблемите у дома, които са многобройни", каза тя в изявление.

Прокламираните усилия да се "победи" Русия вероятно са опит да се "отвлече вниманието на избирателите" от реалните проблеми, с които се сблъсква Обединеното кралство, каза Захарова.

"Нашият отговор на войнствените изблици на британския външен министър, който предпочита да кара танкове, вместо да води сериозна дипломация, и на решимостта й да "победи" Русия, е ясен - продължавайте и опитайте. Много хора са се опитвали в многовековната история на страната ни. Както всеки знае, интелигентните хора се учат от чуждите грешки. Лиз Тръс може да се поучи от собствените си грешки", заключи Захарова.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 ТАСС е упълномощена да съобщи 16.07.2022 10:19

    Който нож вади на Русия от руски нож умира !!!

  • 003 Anonimen 16.07.2022 10:00

    И Англия не е това, което беше....

  • 002 червена шапчица Арматка 16.07.2022 08:25

    "Русия трябвало да понесе цялата отговорност за това, че прекаралия в Афганистан 8 години "хуманитарен" работник, както и другите пак са били готвачи и коафьори !!! А биографията му казва всичко. Четейки я, бойната за диабета е наистина гротеска Лека му пръст, но беше заловен да предава разузнавателна информация, точно както и много такива подобни бели каски в Сирия и Афганистан. Тогава ООН пак си замълчи, но сега е вой до небесата !!!

  • 001 TAСС e упълномощена да заяви 16.07.2022 08:23

    Малобритания отказва да преговаря за пленените английски наемници и после ги представят като жертви. Дори не са му изпратени лекарства, а е страдал от диабет и други болести. Има и други известни английски наемници в ДНР. Единия от тях - Айден Аслин вече се е отчаял защото английското правителство също отказва да преговаря и е осъден на смърт. После и него ще го изкарат невинна жертва.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева