Клаус, който беше начело на Чешката република между 2003 и 2013 г. и преди това два мандата беше министър-председател, изрази съмнение дали настоящият конфликт се ограничава само до Русия и Украйна.

Свързани новини

18.04.2022 16:45

Любовта на Запада към Украйна е изградена на лоша основа: Вацлав Клаус

Видян 9298 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вместо да изпраща повече оръжия в Украйна, Западът трябва да се съсредоточи върху опитите за разрешаване на конфликта в Украйна с мирни средства, твърди бившият чешки президент Вацлав Клаус в своя статия.




"Войната в Украйна продължава вече седем седмици. . . Хората умират", пише Клаус в статия, публикувана на новинарския сайт iDNES миналата седмица.




"Въпреки това не се провеждат сериозни мирни преговори. Напротив. Вместо призиви за такива преговори, чуваме бойни викове и съобщения за увеличаване на доставките на модерни оръжия [за Украйна]. "




Клаус, който беше начело на Чешката република между 2003 и 2013 г. и преди това два мандата беше министър-председател, изрази съмнение дали настоящият конфликт се ограничава само до Русия и Украйна. "Не е ли това всъщност конфликт между Запада и Русия, в който Украйна е нещастен, макар и удобен обект?", пише той.


 


Бившият президент заяви, че "Западът и Русия трябва да седнат на масата за преговори възможно най-скоро" Той също така предложи в разговорите да участват САЩ, ЕС и Китай.




Винаги съм се срамувал от начина, по който чехите се отнасяха към украинските мигранти, работещи в страната ни, както легално, така и нелегално. Сега изведнъж всички са закърмени с любов към Украйна и украинците. Дали тази любов не е само "прикритие за омраза към Русия", както ми написа в имейл един служител, когото не познавам лично?




"Да мразиш някого е лош и слаб мотив, за да обичаш някой друг. Трагичната ситуация в Украйна не може да бъде решена с любов и/или омраза. Разумът и студеният прагматизъм трябва да надделеят", пише Клаус.


 


Той добави: "Същият човек ми писа, че "всички са заслепени от желанието да унищожат Русия, дори с цената на самоунищожение и икономическо унищожение на Европа". Време е да се осмелим да повдигнем този въпрос. Трябва да се поучим от историята. "


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 19.04.2022 18:57

    Долните гащи на Вацлав Клаус били ли са на нормалното си място по време на интервюто. Обзалагам се, че са били смъкнати.

  • 001 Anonimen 18.04.2022 23:59

    Бялата раса се трепе помежду си , жълтата и черната наваксват с много , много повече деца от нормалното .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката