Председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България обясни какъв трябва да бъде механизмът по отношение на настаняване и започване на работа на бежанците

Свързани новини

07.03.2022 11:45

Липсва координация в българската държава по отношение на кризата в Украйна: Васил Велев

Видян 829 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Има известно забавяне и липса на координация в българската държава по отношение на кризата в Украйна". Това каза в интервю за предаването Преди всички по програма Хоризонт Васил Велев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ):

 

 

"Пазарът на труда е едната област, другата е логистична подкрепа за международната търговия, която сега е с много неизвестни. Много наши автомобили са блокирани по границата. Всъщност не срещаме подкрепа в държавните институции. Хората са оставени да се оправят на място кой както може".


 


 


Председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България обясни какъв трябва да е механизмът по отношение на настаняване и започване на работа на бежанците в нашата страна:


 


 


 


"Механизмът за бежанците трябва да бъде следният – държавата поема в началото настаняването, получава се информация кой иска да работи и какво може и от предприятията отправят вече покани към конкретния човек.


 


Предприятията биха могли да се заемат с настаняването, приемайки на работа тези хора, както и държавата би могла да подпомага с част от средствата, които отделя за тяхната издръжка за настаняването в началния етап, тоест ако 40 лева е издръжката на ден, което прави 1200 лева на месец, това е достатъчно като подкрепа за настаняване на тези хора, но те, започвайки работа вече всъщност няма да са в тежест, а ще внасят в бюджета данъци и осигуровки".



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби