Свързани новини

23.01.2019 17:21

Лифтът само по лев в неделя заради зимен фест

Видян 2392 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


София – европейска столица на спорта стартира годишната програма от активности за 2019-та с Витоша зимен фест тази неделя край хижа Алеко. Спортният празник се провежда за четвърта поредна година и отново е посветен на Световния ден на снега. Глобалната инициатива се организира за осми път и обединява близо 500 празнични, спортни и забавни събитията в световноизвестни зимни центрове в 46 държави.

„Прогнозите за петък и събота са за обилен снеговалеж, вятър и мъгла и поради тази причина решихме да отложим с един ден Феста и той ще се състои в неделя, когато синоптиците обещават повече слънце и синьо небе. За четвърта поредна година София – евростолица на спорта организира този спортен празник и целта ни е да видим повече хора в планината, на чист въздух сред природата. Тази година в календара от събития сме предридили близо 20 активности в и около Витоша за да имат столичани и гостите на града повече възможности за активен живот, спорт и туризъм,“ заяви на пресконференция днес Анатоли Илиев – организационен секретар на София – евростолица на спорта.

„Витоша ски пак ще предостави карти на символична цена от 1 лв. за участниците във Витоша зимен фест. Освен това всички деца под 14 години ще могат да ползват в неделя лифт карти на цена 1 лв. Този жест на Витоша ски е с цел да привлечем повече деца в планината, сред природата. Но проблемите си остават, като основният е законодателен, което спъва развитието на инфраструктурата. Апелираме час по-скоро да се установят ясни и недвусмислени закони за развитието на българския планински туризъм,“ каза Радослав Пеев от Витоша ски.

ОТНОВО СУПЕР СНЕЖНИ АТРАКЦИИ. Тази година програмата отново включва две уникални атракции. Планинско колоездене – зимно спускане за време ще се организира за трети път в България, след като дебютът му за страната бе на Витоша зимен фест през 2017 г.. Шоуто в планината сега ще започне точно в 11.30 ч. със старт на плаца през х. Алеко, трасето ще е дълго 800 метра с множество виражи, скокчета и възможности за трикове, а финалът е пред долна станция на Романския лифт.  Организаторите обещават много емоции и екшън по време на атрактивното състезание край х. Алеко.

Организатори на феста, наред с Фондация София – Европейска столица на спорта, са Столичната Община, БФ ски, Витоша ски АД, Сдружението Маратон, Конспект Криейтив, Сдружението на Витошките ски и сноуборд училища, Българската федерация по катерене и алпинизъм.

Програмата за феста предвижда множество демонстрации, състезания, забавни игри и викторини. На плаца пред х. Алеко ще бъде нареден паралелен слалом, по който децата да могат да изпробват уменията си, като всеки победител в двойките ще получи награда. Ски-учители ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си.

„Тази година решихме да направим състезание между училищата, които ще имат


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Сиана 30.06.2019 14:08

    Като чета описанието ще е доста интересно в неделя на Витоша, а и си е повод за разходка на чист въздух

  • 001 Иван 30.06.2019 14:08

    Страхотен жест за събитието! В неделя ще бъда на Витоша!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което