Нинова критикува и подхода на Мария Габриел

Свързани новини

12.05.2023 13:38

Лидерите и ярките политически лица да се оттеглят, за да бъде намерено решение за правителство: Нинова

Видян 758 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на БСП Корнелия Нинова призова политическите лидери да се оттеглят, за да бъде намерено решение за съставяне на редовно правителство, предаде БНР.

"Според мен в такава напрегната ситуация, виждате и тежкия опит, който вече го има, когато лидери и видимите политически лица излязат напред, не се получават нещата, почва една ревност, видяхте го между първия и втория, смятам, че трябва ние да се отдръпнем, имам предвид лидерите и ярките политически лица и да се търсят консенсусни хора, които си разбират от работата и се ангажират да изпълнят тези 5-6 неща, за които партиите се разберем."

Според нея ГЕРБ са сбъркали, излъчвайки премиер, който предлага свои приоритети и търси подкрепа за правителство на малцинството.

Правилният подход е първо да се проведе лидерска среща, на която да се уточнят приоритети, след това да се уточнят конкретни срокове за изпълнението им и чак тогава да се търсят имена на министри, които да свършат работата.

Нинова критикува и подхода на Мария Габриел:

"Моето правителство, моят правосъден министър ще направи така, ако са си го определили кой и той вече знае какви задачи ще изпълнява, да го казват. Нито един Министерски съвет, нито на министър не е на премиера. Министерският съвет е колективно усилие, той се подкрепя от някакво мнозинство в парламента, така че този егоцентризъм идва малко повече и то твърде рано, тя все още не е избрана за министър-председател."

Нинова беше категорична, че БСП не е правила договорки за министри в този кабинет и нарече медийните публикации "спекулации и манипулации".

Тя обърна внимание на знаковите отсъствия в точно този момент.

"И точно в ключовия момент, когато ГЕРБ и СДС направиха на Кирил Петков и на Асен Василев предложение, което мисля, че не могат да откажат, защото напълно отговаря на тяхната програма и изисквания, Кирил и Асен отидоха на семинар в Прага. А точно когато трябва да се връчва първия мандат и виждате колко е напрегнато в държавата, президентът замина четири дена за ЮАР. Борисов се скри и пусна Габриел напред, след опита за покушение на Гешев той някъде изчезна. Нещо не останаха държавни мъже в Републиката, и то в най-сложния момент, много удобно и неправилно за държавата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци