Репликата идва, след като журналистът от Bild го пита кое е най-лошото нещо, което е чул през последните дни. Когато интервюиращият попита дали става дума за държавен глава на страна от ЕС, Зеленский отговори утвърдително, но отказа да назове името на официалното лице

Свързани новини

09.04.2022 19:14

Лидер на ЕС поиска доказателства, че клането в Буча не е инсценировка: Зеленский

Видян 4365 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинският президент Владимир Зеленский разкри, че лидер на държава - членка на ЕС, е поставил под въпрос версията на Киев за събитията около убийствата в Буча и е поискал доказателства, че зверствата не са били инсценирани.




В разговор пред германския вестник "Билд" в петък Зеленский разказва как водещ политик от ЕС го е помолил да представи доказателства, че клането в Буча не е било инсценирано. Репликата идва, след като журналистът от Bild го пита кое е най-лошото нещо, което е чул през последните дни. Когато интервюиращият попита дали става дума за държавен глава на страна от ЕС, Зеленский отговори утвърдително, но отказа да назове името на официалното лице, предаде Businessinsider.


 


Украйна твърди, че руските войски са извършили жестокости срещу цивилни граждани в град Буча северозападно от Киев, преди да се оттеглят миналата седмица. Русия отхвърли обвиненията и твърди, че Киев е манипулирал доказателствата в рамките на това, което нарича "провокация".

Коментирайки подкрепата на Берлин за Киев, украинският президент изрази съжаление, че Германия очевидно не е ентусиазирана за по-строги санкции срещу Русия.




"Някои страни, сред които е и Германия, са против ембаргото върху петрола и газа", каза Зеленский, но добави, че е доволен, че петият кръг санкции на ЕС "съдържа ембарго върху въглищата и дървесината" Той също така обвини Берлин, че е твърде предпазлив в подкрепата си за Киев, като известно време отказва да предостави на страната оръжия и подчертава, че Украйна няма да стане член на НАТО. Но според Зеленский "реториката на Германия се е променила" с течение на времето, въпреки че страната е "консервативна и студена".


 


Запитан дали е готов да седне на масата с руския президент Владимир Путин и разговори, каза Зеленски, "днес Украйна няма друг изход, освен да седне на масата за преговори" Той допълни, че "никой друг в Русия няма властта да спре тази война", тъй като Путин е единственият, който "решава кога ще приключи тази война".




Преговорните екипи на Русия и Украйна водят преговори от седмици, както на лични, така и на виртуални срещи. Макар че двете страни очевидно са се доближили до споразумение по някои теми, като например бъдещия неутрален статут на Украйна, те все още не могат да намерят общ език по други. Миналата седмица говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Путин е готов да се срещне с украинския си колега, но само след като преговарящите са финализирали документа.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Брокер на ваксини 10.04.2022 14:47

    За мажоретката доставиха пресни трупове.

  • 001 Кака Милка, последен прощален коментар : 09.04.2022 23:38

    Аз съм фундаментално сигурна, че за всичките тия,.,.,0-007,...-''' са винов....---,-=;'-,,../.,./'-=8 , та заради тях ,,,,.../////---/////////// ---,./-=7,,,,--.,- не може да се установ,,.-,...,,,..---/никакъв//0,,,,.9-0=0 мир и спокойствие по свет.!..././-=';/...---- вам! Спрете Земята!, Искам да слязааааааааааааа! Мир вам и СБОГОМ!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева