Искането е за удвояване на тарифата за консултация от 25 на 50 евро

Свързани новини

05.01.2023 12:29

Лекарите на свободна практика затвориха кабинетите си във Франция в знак на протест

Видян 1364 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лекарите на свободна практика затвориха кабинетите си във Франция с искане за увеличение на цените за консултации на 50 евро, а не 25 както е в момента, предаде БНТ.

Здравните власти определиха искането като екстравагантно и осъдиха стачката заради влошената епидемична обстановка в страната. За днес в Париж е организирано протестно шествие на лекари.

Стачка на общопрактикуващи лекари във Франция, в момент когато страната е изправена пред тройна епидемия - грип, COVID-19 и бронхиолит.

Протестът на медиците на свободна практика не беше подкрепен от повечето синдикати, но те все пак увериха, че споделят недоволството им.

Искането е за удвояване на тарифата за консултация от 25 на 50 евро. Във Франция около 57 хиляди от общо 80 хиляди общопрактикуващи лекари и 43 хиляди от общо 126 хиляди специалисти са на свободна практика.

    "Вече 30 години политиците взимат грешни решения, за да намалят броя на лекарите. Проблемът, че липсва мотивация, защото животът на свободна практика не мечта. 54 часа средно работа на седмица, а в най-тежките случаи и до 80 часа. Заплащането не съответства на 10 години обучение и жертви", заяви Рено Милие, лекар.

    "Искаме да кажем на обществото, че имаме нужда от по-добри условия на работа. Желанието ни е да имаме повече време за пациентите. 20-25% от работата ни е административна. Ако цената за консултация се увеличи на 50 евро, ще можем да инвестираме в кабинетите си, както и да вземем секретар, който да поеме административните задачи", допълни Селин Бретел, общопрактикуващ лекар.

Административната работа отнема на лекарите на свободна практика около 12 часа седмично и често близо десет медици разчитат на един помощник. Цените на консултациите не са увеличавани от 20 години, а разходите растат, особено на фона на настоящата инфлация, подчертават протестиращите.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева