Бременна жена от гоцеделчевското село Скребатно обвинява лекари от Спешния център в Гоце Делчев, че заради грешна преценка е изгубила нероденото си дете. Случаят е от 14 август, когато бременната в шестия месец тогава 26-годишна жена, отива на преглед с оплаквания, дежурният медик обаче я изпраща вкъщи, предписвайки и само обезболяващи

Свързани новини

18.08.2023 09:47

Лекар изпрати бременна жена с оплаквания вкъщи, след 1 час загуби бебето си

Видян 724 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бременна жена от гоцеделчевското село Скребатно обвинява лекари от Спешния център в Гоце Делчев, че заради грешна преценка е изгубила нероденото си дете. Случаят е от 14 август, когато бременната в шестия месец тогава 26-годишна жена, отива на преглед с оплаквания, дежурният медик обаче я изпраща вкъщи, предписвайки и само обезболяващи, съобщи БНТ.

Съпругът на бременната жена Виктор Падюков разказа, че един час по-късно жената получава болки вкъщи. Личната лекарка обаче пише на съпруга ѝ да я докара за преглед на следващата сутрин, но след няма и половин час тя е загубила бебето вкъщи.

Лекарят обаче си е признал, че е негова грешка.

    "Вкарахме я завита в чаршаф, дето мъртво в ръцете. Пъпната връв в нея, цялата в кръв. И го викам и казвам - виж до къде докара работата. Вика, аз сбърках. И аз му казвам, след като не е от вашата компетентност, защо не я качихте жената в АГО-то или да извикате някакъв специалист. Един човешки живот е загубен, не се знае и какво ще се случи с майката. Ето вашето сбъркване до къде стигна и той казва - извинявай, сбърках...", разказа Манчо Падюков - свекър на родилката.

Директорът на ЦСМП в Благоевград каза, че е запознат със случая и се извършва проверка. Запознат е и "Медицински надзор", който извършва проверката, резултати се очакват през следващата седмица.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -