Свързани новини

15.10.2021 16:03

КС наруши правата на Кирил Петков: Адвокат Екимджиев

Видян 3251 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


С рязка критика излезе адвокат Михаил Екимджиев срещу отказа на Конституционния съд (КС) да конституира съпредседателя на Продължаваме промяната (ПП) Кирил Петков като заинтересована страна в делото по казуса с канадския му паспорт. Петков няма да бъде изслушан на открито заседание на КС, както поиска и няма да получи възможността да представи становище по проблема.
"Твърдението, че бивш министър и лидер на новоучредена политическа партия е нарушител на Конституцията, сериозно засяга публичната репутация, доброто име и достойнството на Петков, които са същностни аспекти от правото му на личен живот, гарантирано от чл.32 от Конституцията, както и от чл.8 от Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи”, коментира Екимджиев.

Той цитира текста от основния закон, гарантиращ неприкосновеност на личния живот на гражданите и правото им на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния им живот, и срещу посегателство върху честта, достойнството и доброто им име. Заплахата за обществения образ на Кирил Петков, обяснява юристът, е „очевидна в контекста на изнесените от него шокиращи данни за брутални корупционни практики на бившите управляващи от ГЕРБ, които инициират казуса с гражданството му”.

А накрая посочва, че КС е отказал да осигури защита на конституционните права на Петков, като изслуша бившия министър и приеме становището му по казуса. „Така от пазител на Конституцията, КС става неин рушител”, обвинява адвокатът висшия държавен орган. По думите му, това показва, че съдът е „впрегнат за разчистване на политически сметки” и всичко може да приключи с поредното осъждане на България в Европейския съд по правата на човека, където Екимджиев няма загубено дело. „Тогава възниква въпросът за какво ви е тогава Конституционен съд, дали той пази или гази Конституцията?!”, пита предизвикателно Екимджиев.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.10.2021 16:31

    БЕЗ ВОЙНА В КОЯТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗБИТИ ВСИЧКИ ГЕРБЕРАСТИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЗАТЪВА В БЛАТОТО НА КОРУПЦИЯТА И ПРЕСТЪПНОСТТА ! НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНИ В ЕС КОИТО ПРОДЪЛЖАВАМЕ КОМУНИЗМА-СОЦИАЛИЗМА ОТ СТАРИЯ ТИП В СЪЮЗА, УПРАВЛЯВАТ НИ БИВШИ КОМУНИСТИ ВЪЗПИТАНИ В КРАЖБИ, БАНДИТИЗЪМ, ИЗНУДВАНЕ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ ! ВОЙНАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА И Е ЕДИНСТВЕН ИЗХОД ОТ БЕДНОТИЯТА, НО С ПРОСТАЦИ И ПЪЗЛЬОВЦИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв