Binance

Свързани новини

23.11.2023 14:23

Крипто инвеститорите изтеглиха над 1 милиард долара от Binance

Видян 1016 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-голямата криптоборса в света Binance отбеляза рязък ръст на тегленията, след като нейният основател и главен изпълнителен директор Чанпенг Джао се призна за виновен по наказателни и граждански обвинения в САЩ. Компанията също така е изправена пред глоби в размер на над 4 млрд. долара.

Изходящите потоци от Binance възлизат на повече от 1 млрд. долара през последните 24 часа, без да се включват биткойните, разкриха пазарни данни. Ликвидността ѝ е спаднала с 25% за същия период, тъй като пазарните участници са изтеглили позициите си, според доставчика на данни Kaiko.

Родният токен на Binance BNB спадна с повече от 9%, показаха данните на CoinGecko. Криптоборсата държи токени BNB на стойност около 2,8 млрд. долара, според фирмата за блокчейн анализи Nansen.

Въпреки че отливът е значителен, в платформата остават активи на стойност над 65 млрд. долара, което означава, че все още не е налице "масово изтичане" на средства от борсата. Експертите твърдят, че Binance вероятно е "достатъчно капитализирана, за да издържи" на внезапно оттегляне на инвеститорите.

"След моментния шок от споразумението със съобщението няма значително въздействие върху повечето активи", каза Гжегож Дрозд, пазарен анализатор в инвестиционната компания Conotoxia Ltd.


От 100-те най-големи криптовалути цели 98 отбелязаха забележимо възстановяване през последните 24 часа. Междувременно биткойнът спадна с 4%, преди да се възстанови и да остане със загуба от 1,3%", каза той.

По-рано тази седмица Джао се съгласи да се оттегли от поста си на главен изпълнителен директор на Binance и призна за нарушения на изискванията за борба с изпирането на пари в сделка, сключена с Министерството на правосъдието на САЩ.

Съобщените условия на споразумението сочат, че се очаква Binance да конфискува 2,5 млрд. долара в полза на правителството на САЩ и да плати глоба в размер на 1,8 млрд. долара, общо 4,3 млрд. долара.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,