Свързани новини

04.07.2012 17:22

Кръстовището на две нива готово в събота

Видян 2618 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първото кръстовище на две нива в София на булевардите Андрей Сахаров и Андрей Ляпчев ще е готово на 7 юли, съобщи кметът Йорданка Фандъкова по време на инспекция на участъка по бул. Черни връх вчера. 

Тя допълни, че след като е наложена санкция на изпълнителя - Трейс груп, от там са увеличили темпа на работа и до събота ще са готови с обекта 

Общият размер на наложената глоба заради закъснението с месец на кръстовището беше над 400 000 лева.

Фандъкова посочи, че в момента в столицата се работи по 10 големи обекти. След кръстовището на булевардите Андрей Сахаров и Андрей Ляпчев, в средата на месеца ще бъде готов участъкът по бул. Черни връх - между бул. България и бул. Арсеналски. Там е изграден изцяло нов тротоар, трамвайно трасе и ще има велосипедна алея. 

До средата на август ще продължи работата на строителите от ПСТ холдинг по другия участък от булеварда, който се ремонтира - от бул. Арсеналски до бул. Н. Й. Вапцаров, който също ще е с нов асфалт, тротоари и ново трамвайно трасе. Общата стойност на ремонта на булеварда е 1,85 млн. лв., а дължината на ремонтирания участък - два километра.

В края на месеца ще бъде готов и ремонтираният в момента участък на надлез Надежда, в средата на юли трябва да е готово изгражданото в момента трасе на бул. Ломско шосе от ул. Бели Дунав към изхода за София. През септември ще бъде готов бул. Братя Бъкстон, а през ноември - кръстовището на две нива при Телевизионната кула.

Кметът припомни, че в София през тази година ще се изградят 25 километра нови тротоари. Общият бюджет за ремонта е два милиона лева. Освен ремонтираните тротоари по новите пътни трасета над метрото, в момента се ремонтират тротоари по ул. Г. С. Раковски и ул. Гео Милев.


Снимка: БТА




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион