Saxo Bank разкри годишния си списък със "скандални" събития, които е малко вероятно да се случат, но ако се сбъднат, биха предизвикали шокови вълни на световните пазари.

Свързани новини

07.12.2023 09:31

Краят на капитализма в САЩ оглави "скандалните" прогнози на Saxo Bank

Видян 624 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Saxo Bank разкри годишния си списък със "скандални" събития, които е малко вероятно да се случат, но ако се сбъднат, биха предизвикали шокови вълни на световните пазари.


Анализаторите на базираната в Копенхаген инвестиционна банка изследват как светът ще се ориентира в едно "опасно непредсказуемо бъдеще", включващо мощни технологични постижения.


САЩ оповестяват края на капитализма с необлагаеми държавни облигации


САЩ може да бъдат принудени да увеличат фискалните разходи, за да поддържат икономиката и да се опитат да избегнат социални вълнения на фона на президентските избори, насрочени за ноември 2024 г. Търсенето на американски държавни ценни книжа ще остане вяло поради инфлационния натиск и репатрирането на капитали от чужденци. За да нормализира разходите по заемите, Вашингтон ще освободи от данъци доходите от държавни облигации.



Робърт Ф. Кенеди-младши печели президентските избори в САЩ през 2024 г.


Президентските избори в САЩ ще бъдат спечелени от кандидата на трета партия Робърт Ф. Кенеди-младши, с което ще започне нова политическа ера в страната. Това ще отбележи драматичен завой от плутокрацията на фона на исканията на избирателите за намаляване на неравенството и несправедливостта, както и за прекратяване на вечните войни.


Светът е засегнат от сериозна здравна криза, тъй като лекарствата за затлъстяване карат хората да спрат да спортуват


Глобална здравна криза ще избухне, тъй като приемът на лекарства срещу затлъстяване кара хората да спрат да спортуват и увеличава консумацията на нездравословна храна. Saxo вижда, че кризата ще повиши търсенето на преработени храни, като цените на акциите на McDonald's и Coca-Cola ще надминат с по 60% по-широките пазари.


Секторът на луксозните стоки се срива с данък лукс


ЕС ще въведе данък върху богатството в размер на 2 % в опит да намери повече средства за различни политически цели. Този ход ще повлече надолу луксозния сектор в Европа, като такива гиганти като LVMH или Porsche ще се сринат с 40 %.


Генериращият изкуствен интелект предизвиква криза в националната сигурност


Предвижда се генеративният изкуствен интелект да се превърне в заплаха за националната сигурност след дръзкия ИИ deepfake обир срещу високопоставен служител в неназована развита държава. Експертите на Saxo твърдят, че предизвикателството, свързано с дълбокия фалшификат, ще принуди правителствата да въведат нови закони, позволяващи само на малка група субекти да разпространяват публични новини.


Страните с дефицит от Римския клуб преговарят търговски условия


В условията на тежка световна рецесия и ограничени инструменти за намаляване на лихвените проценти поради постоянната инфлация страните с най-големи бюджетни дефицити в света създават Римски клуб, за да се справят с несъответствията в световната търговска система. САЩ, Великобритания, Индия, Бразилия, Канада и Франция ще преговарят колективно за търговските условия с Китай, Германия, Норвегия, Япония, Нидерландия и Сингапур. Анализаторите на Saxo виждат, че златото, среброто и криптовалутите се справят много добре в непредсказуемата среда за световната резервна валута и неустойчивите текущи сметки сред страните с дефицит.


При цена на петрола от $150 саудитците могат да купят Шампионската лига


Саудитска Арабия ще придобие франчайз на Шампионската лига благодарение на рязкото покачване на цените на суровия петрол, които достигат около 150 долара за барел, което е почти два пъти повече от сегашното им ниво. Анализаторите на Saxo твърдят, че богатото на петрол кралство ще превърне един от най-престижните футболни турнири в глобално състезание, подкрепяно от ФИФА, като много от мачовете ще се играят в Рияд.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей