Свързани новини

03.06.2009 17:13

Крадци ни дебнат по пътя за морето

Видян 2109 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При пътуването си до морето трябва да бъдете особено внимателни за да не станете жертва на кражба, предупредиха полицаи пред 19`. Апашите стават все по изобретателни в своите действия и често се насочват към пътуващите хора, тъй като се разчита на тяхното разсеяност при бързането да хванат поредния рейс. Освен класическото измъкване на портфейл от джоба от мургави жени все по-често крадци се насочват и към багажите на туристите. Когато чантата или сака се оставят без наблюдение на автогарата за няколко минути набързо се пребъркват от нагли апаши. Заради бързането се взимат предимно пари или скъпи и леки вещи, като фотоапарати и GSM. Ако пък оставите багажа си в колата рискувате тя да бъде разбита. Затова полицаите съветват шофьорите да са много внимателни и когато слизат от автомобила дори и за малко, да вземат със себе си всички документи и по-ценни вещи. Крадли от цялата страна щурмуват морските курорти с откриването на летния сезон. Джебчийството, просията и проституцията са основните проблеми през туристическия сезон по морето. Най-популярният трик за наивни туристи, които искат да сменят валута на по-нисък курс е т. нар. "кукла". Във вътрешната част на тестето с пари има не банкноти, а изрязани хартии. Чрез добрата ловкостта на пръстите менте дилърите успяват да измамят туристите, докато двама или трима от бандитите следят наоколо за полиция. Поради настъпване на летния туристически сезон много гастрольори от вътрешността на страната отиват към Варна, за да спекулират с доверието на наивните туристи. Основните сборища на джебчиите и чейнчаджиите са големите спирки в централната част на града. Крадците също се радват на топлото време по плажовете. За тях тогава има най-много работа. Оставените плажни чанти без надзор на пясъка са бърза и доходоносна плячка.


Джебчии са плъзнали и по централните софийски райони и най-вече в периметъра от ЦУМ до Лъвов мост, по бул. „Мария Луиза“. Една тумба заработва всеки ден в района около Централните хали. Сред най-доходоносните за апашите места в София са Първа работническа болница, спирките на Централна гара и бул. “Мария Луиза”, района около храма “Света Неделя”, площад „Славейков“, както и Женският пазар и комплекс “Илиянци”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни