Свързани новини

25.03.2009 09:20

Костов: "БСП вика европейски комисари да спасяват България!"

Видян 1712 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Макроикономическата и банкова стабилност, която постигнахме 1997-2001 година е запазена досега. Основното различие е, че някой трябва да изключи автопилота на този икономически растеж от 2001 година, защото идват сложни времена." Това каза пред бТВ лидерът на ДСБ и бивш министър председател Иван Костов, цитиран от БГНЕС. 


"Станишев се усети и веднъж каза „трябва да изключим автопилота“. Българското правителство има 3% излишък в условия на криза, американското правителство има 10% дефицит, вижте разликата каква е!", допълни Костов. "В САЩ Барак Обама спасява финансовата система, банките, дава възможност на икономиката да се справи.Държавата става длъжник по време на криза, а не кара данъкоплатеца да е длъжник", посочи Костов. "Мнозина знаят какво трябва да се направи, но нямат смелост да го направят.
Трябва да бъдат намалени разходите още повече в условията на криза. Има програми за социално слабите, за инвалидите, които програми, за съжаление не стигат до крайния адресат. Припомням, че средната пенсия преди нашето управление беше 19 лева, а ние я оставихме 92 лева, увеличихме пенсията повече от четири пъти, това сме постигнали за четири години", каза Костов. "Трябва да има система за противодействие на корупцията, опряна на силите на опозицията. Трябва да има комисия за противодействие на корупцията, председателствана от опозицията. И няма нужда от съдебна власт, нека тя да си проточва своите процеси. Важното е тези, хора, за които има основателни съмнения, да бъдат изваждани от изпълнителната власт", допълни Иван Костов. "Защо изобщо България трябва да бъде спасявана след 4-годишно управление на БСП, защо не се започна спасяването й още преди да започне кризата?", попита Костов. "БСП вика европейски комисари да спасяват България, да управляват България вместо тях. Тройната коалиция е неспособна на организация, не могат да се справят нито със съдебната система, нито с усвояването на еврофондовете", каза лидерът на ДСБ. "С национално съгласие се преодолява политическата корупция. В НС има достатъчен брой депутати, готови да приемат законите от всички страни на политическия аспект, има хора, вярващи, че трябва да се започнат законови действия за преодоляването на кризата „откъм главата“ ", каза Костов. "НС може да вземе драстични мерки срещу политическата корупция. Постигането на консенсуси, търсенето на баланси, е най-сложната политическа задача", допълни той. 
По въпроса за АЕЦ "Белене“, Костов каза, че за да се построи атомната централа ще струва 7-8 милиарда, тя сега е ненужна, към края на кризата може пак да се окаже ненужна и затова трябва да се отложи строителството на АЕЦ "Белене“. Според Костов, трябва да се пести вода, вместо да строим нова АЕЦ, защото ние сме на едно от първите места по разхищение на вода и изчерпваме водните си ресурси.
"Лидерът на РЗС Яне Янев трябва да бъде в дясната коалиция, заради антикорупционното му поведение", каза Костов. "Сигурно съм направил много грешки. Всеки, който работи, греши!", каза лидерът на ДСБ Иван Костов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат