Остра критика обаче дойде от страна на БСП, които определиха поредната военна помощ за национално предателство и поискаха оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Свързани новини

26.09.2023 17:33

Комисията по отбрана одобри изпращането на дефектни ракети на Украйна

Видян 1468 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентарната комисията по отбрана подкрепи предложението България да изпрати на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети от типа 5В55Р. Заедно с тях да изпратим и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие с калибър 5.56х45 мм, които са с отпаднала необходимост за нуждите на Министерство на вътрешните работи. „За“ гласуваха 11 депутати, а „против“ четирима, предаде Нова тв.

Предложението България да даде дефектни ракети С-300 на Украйна идва от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Идеята за допълнителна военна помощ за Киев предизвика бурни реакции в парламента, беше свикано и извънредно заседание на комисията по отбрана.

Въпросните ракети не могат да бъдат ремонтирани без това да застрашава живота и здравето на личния състав обясниха от ГЕРБ и от ПП-ДБ. Не е ясно какво е количеството на боеприпасите, които трябва да стигнат до Киев.

Реакциите в парламента

Остра критика обаче дойде от страна на БСП, които определиха поредната военна помощ за национално предателство и поискаха оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

След като депутатите от комисията по отбрана гласуват предложението, което се очаква да влезе в пленарната зала още тази седмица.

Председателят на комисията по отбрана Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС обясни, че става въпрос за две неща - едното е даряване на дефектирали ракети, които са за комплексите С-300. „Това са ракети, които няма да могат да бъдат използвани от българската армия, но могат да бъдат използвани от украинците, защото при тях рискът да ги използват е по-поносим отколкото за българската армия”, каза Гаджев.

Според Ивайло Мирчев от ПП-ДБ не става изобщо дума за нещо, което да излиза от складовете на българската армия, което може да е полезно на нашата армия. „И не си даряваме комплексите С-300”, каза той.

„Предоставяме някои неща допълнително на Украйна, не е нещо много по-различно от преди - боеприпаси, предоставяме също неизправни ракети, няма нещо супер интересно в това нещо”, заяви Делян Пеевски от ДПС.

Според Атанас Зафиров от БСП управляващите имат намерение да дарят последната останала надеждна защита на небето над София и ядрената ни централа, а именно – зенитно-ракетните ни комплекси С 300 за Украйна. „Наясно ли е премиерът какво се случва, наясно ли е МС. Кой носи политическата отговорност и кога най-после министър Тагарев ще си подаде оставката за нещата, които върши”, запита депутатът от БСП.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Ивайло 26.09.2023 20:12

    Каква комисия и с какъв протокол е обявила ракетите за дефектни!?!? Явно никаква. А гласувалите "за" са си докарали Висша мяра наказание. И това ще дойде - просто светът върви към огромно преобръщане и то няма как да се избегне.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак