Свързани новини

29.07.2009 10:51

Кола-бомба рани 46 в Испания

Видян 1402 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кола-бомба избухна пред казармите на Националната гвардия в северния испански град Бургос около 5 часа българско време, ранявайки 46 души, съобщи БГНЕС.


Причинени са били сериозни материални щети. Част от фасадата на казармите се е срутила след избухването на бомбата. Полицията обвини за експлозията баската сепаратистка група ЕТА. Повечето от ранените имат леки наранявания, няма данни за сериозни пострадали. Въпреки това 38 души са били прехвърлени е болницата в града.
ЕТА беше обвинена в убийството на повече от 800 души през изминалите 40 години в кампания, целяща създаването на независима Баска република в Северна Испания и Южна Франция. Последният терористичен акт, за който групата беше обвинена, беше на 19 юни, когато инспектор от полицията загина в автомобил със заложено в него взривно устройство в северния испански град Билбао. ЕТА се намира под натиск, за да демонстрира, че все още може да организира нападения, въпреки че беше сериозно отслабена от редица арести, включително на един от лидерите на групата Журдан Мартитеги през април. Още 18 изтъкнати членове на ЕТА бяха заловени в рамките на три седмици през юни и юли. Кабинетът на испанския премиер Хосе Луис Сапатеро прекрати мирните преговори с ЕТА, след като бунтовниците убиха двама души с кола-бомба на летището в Мадрид през декември 2006 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец