07.06.2017 14:36

КОКА-КОЛА ХБК БЕ ОТЛИЧЕНА ЗА СВОИТЕ ЗЕЛЕНИ ИНВЕСТИЦИИ

Видян 1225 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кока-Кола ХБК България бе отличена за своите инвестиции и дейности, насочени към устойчивото развитие и опазването на околната среда. Компанията получи специална награда в категорията „Зелена инвестиция“ в конкурса за b2b Media „Най-зелените компании в България”. Той се провежда за седма поредна година и оценява най-зелените компании от всички сфери на икономиката, опериращи в България.


Кока-Кола ХБК България има ясно определени годишни цели за намаляване на въздействието върху околната среда – както на глобално ниво, така и в България. През 2016 г. Групата Кока-Кола ХБК бе обявена за трети пореден път за световен лидер в устойчивото развитие в категория „Напитки“ в класацията на Дау Джоунс (DJSI). Компанията представи своите цели за устойчиво развитие до 2020 г., които надграждат първоначалните й ангажименти за намаляване на консумацията на вода и интензивността на преките въглеродни емисии съответно с 30% и с 50%. Седемте нови цели, които компанията планира да изпълни до 2020 г., са насочени към намаляване на въздействието върху околната среда, подобряване ефективността на производството и развитието на общностите, както и работа в подкрепа на 17-те глобални цели за устойчиво развитие на ООН.


В България компанията ежегодно инвестира в дейности, насочени към намаляване на консумирането на водните ресурси,  подобряване управлението на отпадъците, намаляване емисиите във въздуха и редуциране на използването на ресурси, намаляване консумацията на енергия и горива, както и в грижа за обществото.


Отпадъчните води, които се формират на територията на производствения център в Костинброд, се пречистват в пречиствателна станция, изградена от компанията, а тези, които се формират на територията на производствения център в Банкя, се неутрализират в собствена пречиствателна станция, отново изградена от компанията.


Системата за управление на отпадъците в Кока-Кола ХБК България отговаря на всички законови изисквания. В момента над 90% от отпадъците, генерирани при производствения процес, се рециклират в тясно партньорство с Екопак България.


Във всички обекти на компанията в България отпадъците се събират разделно. Служителите се насърчават да бъдат активни посланици в опазването на околната среда и биоразнообразието. Те преминават ежегодно обучение по околна среда, по време на което се обучават в практиката на разделното събиране. Така компанията повишава резултата за рециклирането от 77.11 % (2014 г.) до 96.00% (2016 г.).


Един от основните приоритети е намаляване на отпадъците, генерирани в резултат на цялостната дейност. Постоянните усилия на компанията в тази област са отличени и с призове за най-добра опаковка по време на националния конкурс за „Приз Пак” през 2015 и 2016 г., където съответно Bankia Plant Twist Botlle и стъклената бутилка Кока-Кола от 0.75 л., печелят първо място. През 2016 г. Кока-Кола ХБК лансира на пазара стъклена бутилка Кока-Кола от 0.75 л., чрез която потребителите се окуражават да връщат своите опаковки при покупка на нов продукт. Стъклената бутилка се използва многократно и се рециклира на 100%.


Комуникацията и насърчаването на отговорното отношение към природата също е важен приоритет за компанията. Най-голямата инициатива в тази област е инициативата за опазване на околната среда „Моят зелен град”, която стартира през 2008 г. с цел опазването на природата в големия град. През годините в нея се включват неправителствени организации и партньори, заедно с хиляди доброволци. В резултат на техните дейности до момента са посадени над 1 100 дръвчета и са построени и обновени над 400 пейки, детски съоръжения и кътове за отдих в цяла България. През 2015 г. става факт и първата гора – резулатат от инициативата. През 2016 г. е осиновена и първата гора на „Моят зелен град“ в ПП „Витоша“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак