Свързани новини

06.06.2009 11:30

Клинтън: Няма следа от договори между Израел и Буш за колониите

Видян 1560 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският държавен секретар Хилари Клинтън отхвърли твърденията от страна на Израел за съществуване на ангажименти на администрацията на бившия президент Буш към Израел по повод замразяването на еврейските заселнически колонии, съобщи БГНЕС.


Тя заяви, че няма никаква официална следа за такова нещо. "Ние имаме протоколите от преговорите, т. е. официалните документи, които бяха предадени на администрацията на Обама от администрацията на Буш", каза Хилари Клинтън пред журналисти. "Няма и следа от устно или неформално споразумение", добави тя на съвместна пресконференция с турския външен министър Ахмет Давутоглу.
В момента отношенията между САЩ и Израел преминават през деликатна фаза заради отказа на правителството на Бенямин Нетаняху да замрази заселническата дейност в окупираните територии.
Министърът на транспорта на Израел, Израел Кац обвини в неделя администрацията на президента Обама, че не спазва минали споразумения, сключени с неговия предшественик Джордж Буш. Според израелски представители през 2004 г. в писмо до Ариел Шарон бившият американски президент Буш посочва, че очертанията на една бъдеща палестинска държава трябва да се съобразят със заселническите колонии. В хроника, публикувана в израелската преса от посолството на Израел в САЩ, бившият преговарящ на Ариел Шарон Дов Вайсглас твърди, че администрацията на Буш е приела принципно "естествената експанзия на еврейските колонии" на Западния бряг. Каквито и да са тези споразумения те не обвързват администрацията на Обама, заяви Клинтън. "Ако те съществуват, което някои казват че е така, разбира се, те не са включени в официалната позиция на правителството на САЩ", добави държавният секретар. В реч за отваряне към мюсюлманския свят, произнесена в четвъртък в Кайро, президентът на САЩ Барак Обама настоя еврейската държава да спре със заселническата дейност в палестинските територии и изрази подкрепата си за палестинска държава, съществуваща в мир, заедно с Израел.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката