Свързани новини

03.02.2022 09:24

Клетъчният имунитет след ваксинация пази от всички варианти на К19: Проф. Кантарджиев

Видян 1292 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Клетъчният имунитет, който придобиват хората при ваксинация срещу Covid-19 пази от всички досегашни варианти на коронавируса. Това каза в ефира на Радио София проф. Тодор Кантарджиев, съветник на Столичната община по здравните въпроси и бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести, цитирайки най-авторитетните медицински издания.




„Това, което се говореше в началото, че антителата намаляват, имунитетът избледнява, фактически клетъчният имунитет, имунологичната памет защитават. За Омикрон се разбра, че е необходима бустерна доза, която предпазва включително до 70-80% от влизане в болница“, каза проф. Кантарджиев.



По думите му Омикрон вече е минал през почти половината население в Европа.




„Според мен това ще доведе до изграждане на здрав, колективен имунитет в европейците. В София случаите намаляват, тя вече мина през пика, в Благоевград също намаляват. В София област обаче случаите продължават да растат“, добави професорът.




Той прогнозира, че през идващата пролет случаите на новозаразени ще се редуцират и през есента ще се появяват само отделни огнища на заразата.




„Всяка епидемия е лимитирана по време, горе-долу за две години и половина. Коронавирусът ще стане един от зимните вируси”, добави проф. Тодор Кантарджиев.
 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Dr. Mengele: Schluckimpfung/Vaccination Macht Frei! „Ваксината ще ви направи свободни“. 03.02.2022 15:55

    Защо след убожданията, случаите на миокардит нарастват стремителни в Европа? Нови данни: Миокардитът се увеличава с 30-75 процента на национално ниво Why Are Myocarditis Rates Surging in Europe? New groundbreaking data: Myocarditis rates up 30-75 percent nationally https://www.theepochtimes.com/why-are-myocarditis-rates-surging-in-europe_4250397.html?utm_source=opinionia&utm_campaign=opinion-2022-02-02&utm_medium=email&est=Qro7U23I%2FwK%2FCtKvU7%2FDg0cA7pyIXo%2FNXDGlVHvtip6KYlOyxK3AaS0%3D Rav Arora

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци