Тази седмица туристите се стичат към живописните Пламтящи планини в Китай, за да изпитат изгарящите високи температури на фона на горещите вълни, които изпепелиха голяма част от Северното полукълбо.

Свързани новини

21.07.2023 17:33

Китайски туристи се стичат в Пламтящите планини въпреки горещата вълна

Видян 1004 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази седмица туристите се стичат към живописните Пламтящи планини в Китай, за да изпитат изгарящите високи температури на фона на горещите вълни, които изпепелиха голяма част от Северното полукълбо.

Въоръжени с широкополи шапки и чадъри за допълнителна защита, туристите си правеха селфита до 12-метров термометър, който показваше в реално време температура на повърхността от 80 градуса по Целзий (176 градуса по Фаренхайт), показа китайската държавна телевизия в сряда.

Всяко лято любопитни туристи се събират в Пламтящите планини на северния ръб на Турфанска падина в китайския регион Синдзян, за да се възхитят на гофрираните им склонове от кафяво-червен пясъчник и да усетят свръхвисоката температура, която се излъчва от земята.

През последните дни температурите в Синдзян и други части на Азия, както и в Европа и Съединените щати, счупиха рекорди, което още повече задължава държавите по света да се борят с изменението на климата, което според учените ще направи горещите вълни по-чести, по-тежки и по-смъртоносни.


В неделя в отдалечено градче в Турфанска падина беше регистрирана максимална температура от 52,2 градуса, с което беше подобрен националният рекорд на Китай от 50,3 градуса, поставен в басейна през 2015 г.

В този ден в оазисния град Турпан, разположен западно от Пламтящите планини, 31 местни метеорологични станции са регистрирали температури над 45С, като максималната в пет от тях е надхвърлила 50С, съобщават държавните медии в сряда.


Фермерите в Синдзян, един от най-големите производители на памук в света, са били приканени да увеличат поливането и напояването, за да не изсъхнат посевите им под палещото слънце.

Във вторник в Пекин бе регистриран 27-ият ден с температури над 35 °C, с което бе поставен нов рекорд за най-много дни с високи температури за една година. Предишният рекорд на китайската столица беше 26 дни, поставен през 2000 г.

Горещините се случват в момент, когато пратеници на Китай и Съединените щати - най-големите емитенти на парникови газове в света - водят интензивни маратонски преговори в Пекин тази седмица за борба с изменението на климата.


 Източник: CNN



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.07.2023 23:10

    ваксините се провалиха, сега да тормозим населението с другата измама -климатични промени

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.