У нас вече има компания, която продава продукти на джоинт венчър брандовете на Dongfeng със Seres и Forthing

Свързани новини

14.11.2023 16:00

Китайската инвазия у нас се разгръща с официален внос на Voyah, следват още 3 марки

Видян 582 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

У нас вече има компания, която продава продукти на джоинт венчър брандовете на Dongfeng със Seres и Forthing, но сега ви представяме официалния вносител на компанията-майка Dongfeng, чиято одисея на родния пазар започна с луксозното подразделение Voyah, идващо от Voyage (пътешествие).

А китайското пътешествие за официалния представител на марките под шапката на Dongfeng Corporation започва с електрическия 5-местен кросоувър Voyah Free. Моделът разчита на батерия с капацитет 106 kWh, която ще му гарантира до 510 км пробег по цикъла WLTP.

Автомобилът е позициониран в луксозния сегмент, разчита на два електромотора и ускорение до 100 км/ч за 4 секунди. Окачването е въздушно, Dynaudio e озвучението, електрохроматичен панорамен покрив, филтрация на въздуха и ароматизатор, масаж на седалките, това са само част от характеристиките на модела.

Официалният вносител казва, че очаква цената на Voyah Free напълно оборудван да е в порядъка на 69 000 евро с ДДС, като следващата година ще се предлагат по-достъпни версии на електромобила.




Дилърството на вносителя е с адрес София, Околовръстен път 456Б. До края на годината ще е готов и шоурумът в Пловдив на бул. „България”, този в Стара Загора е готов и чака първите автомобили. В трите града е организиран е сервизът на китайските автомобили. В момента се търсят партньори за Варна и Бургас.

В момента тече пререгистрация на вносителя, става въпрос за фирмата ADG България, клон на немската ADG Europe („Аутомотив Дистрибюшън Груп Европа”). Управител е Юлиян Чебишев, ветеран в автомобилния бизнес у нас, последните над 18 години работил за официалния представител на Hyundai за България.

А неговите „творчески планове” са повече от амбициозни. Следващият модел, който трябва да се появи в шоурумите в България, е Voyah Free с рейндж екстендър. Очакваната цена е под 60 000 евро за топ оборудване на модела.

Електрическата Voyah Passion е бизнес лимузина от класа на BMW Серия 5, чакаме я догодина.




Очакваните достъпни цени, които свързваме с китайските електромобили, ADG България ще ни предложи с Nammi. Тук вече говорим за цени под 25 000 евро. Това ще се случи през 2024 г., когато представителят ще вкара още една достъпна марка, за която малцина дори са чували, става въпрос за е∏ (чете се еПай). Първият модел се очаква да бъде 007, седан от калибъра на Tesla Model 3, след което ще последва пълноразмерен 7-местен SUV, но за момента е все още рано да говорим за цени.

Вносителят ще представи у нас наистина уникален мега електрически всъдеход, но и с мега цена. За него друг път.



Източник: Carmarket.bg


Не пропускайте да последвате Carmarket.bg във Facebook и Instagram



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да