Китай ще създаде хуманоидни роботи до 2025г.

Свързани новини

06.11.2023 09:44

Китай ще създаде хуманоидни роботи до 2025г.

Видян 1480 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Амбицията на Пекин представлява ново технологично предизвикателство за САЩ

Китай ще се стреми да създаде предварителна система за иновации за хуманоидни роботи до 2025г., на фона на стремежа на страната да развие бъдещата индустрия, според скорошна насока.

Страната ще се похвали с редица малки и средни предприятия, които са специализирани в пазара на хуманоидни роботи и имат авангардни технологии, както и две до три компании за хуманоидни роботи с глобално влияние до 2025г., според насоките, издадени от Министерството на промишлеността и информационни технологии.

До 2027г. Китай ще види сигурна и надеждна индустриална верига за доставки, а свързаните с нея продукти ще бъдат дълбоко интегрирани в реалната икономика, се посочва в насоките.

По-конкретно, страната ще работи за консолидиране на производството на основни компоненти и насърчаване на софтуерните иновации по отношение на разработването на продукти, като същевременно създава сценарии за производството и други свързани сектори.

Разработката на хуманоидни роботи, бъдеща индустрия с голям потенциал, включва различни модерни технологии, като изкуствен интелект, производство от висок клас и нови материали.

Китай има определена основа за развитие на индустрията, но ресурсите и усилията трябва да бъдат обединени, за да се прокарат напред ключови технологични иновации, отбелязва министерството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.11.2023 10:29

    Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват------> gg.gg/ketobg

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот