В четвъртък Китай заяви, че разломните линии на европейската сигурност са причинили настоящия руско-украински конфликт

Свързани новини

08.04.2022 13:38

Китай назова "източника на проблема с Украйна"

Видян 36982 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Китай заяви, че разломните линии на европейската сигурност са причинили настоящия руско-украински конфликт. Москва настоява, че една от целите на продължаващата военна кампания срещу Киев е да накара Украйна да се обяви за неутрална страна, която никога няма да се присъедини към НАТО.




Китайският външен министър Ван И изрази мнението на страната си по този въпрос по време на телефонен разговор с Еманюел Бон, дипломатически съветник на френския президент Еманюел Макрон.


 


"Въпросът за Украйна е резултат от дисбаланса в сигурността на Европа", заяви Ван И, според изявление на китайското външно министерство.




"Балансираната, ефективна и устойчива европейска архитектура за сигурност трябва да бъде изградена наново въз основа на принципа на неделимата сигурност. Само по този начин Европа може наистина да постигне траен мир и стабилност. "




Ван И добави, че всички страни трябва да работят за "създаване на необходимата среда и условия за напредване на мирните преговори", вместо да "подклаждат огъня":


 


 


"Не бива да се призовава за прекратяване на огъня и спиране на конфликта, като същевременно се изпращат големи количества модерни оръжия и оборудване за по-нататъшна ескалация на сраженията".


 


 


Държавите - членки на НАТО, все повече въоръжават Киев с оръжия, включително противотанкови и зенитни ракетни системи. Москва заяви, че снабдяването на Украйна с оръжие подкопава мирния процес.




Пекин отказа да осъди военната кампания на Русия в Украйна и за разлика от много други държави не наложи санкции на Москва, настоявайки, че подобни мерки нарушават световната търговия и не допринасят за разрешаването на конфликта.


 


В сряда заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман предупреди Китай за "отговор от страна на международната общност", ако Пекин подкрепи Русия "по какъвто и да е материален начин".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.04.2022 09:39

    Добре е САЩ да не прекрачват границите на континента си и да не се бъркат в Европа, те са единствените които печелят от тази война и умишлено я подклаждат. Правят се на миротворци най-нагло след като света знае за набезите им в света, колко войни водиха и колко народ избиха. Сега кой води война Украйна или САЩ, кой изпраща неимоверни количества "военна помощ" на Украйна, това във връзка със стремежа към мирни преговори ли е, кого заблуждават американците, но за това им поведение е виновна Европа и предимно Европейския съюз, коЙто с поведението си допуска да се месят във вътрешните работи на държавите й членки.НАТО си е НАТО,тя не е подканяла американците да идват в Европа сега. Просто нагли набези!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат