01/04
28.09.2008 10:13

Киното скърби за Пол Нюман

Видян 3199 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пол Нюман, който почина в петък на 83 години, бе възхвален от звезди на световното кино, сред които са режисьорът Сам Мендес и актьорът Даниел Крейг, с които той работи във филма от 2002 г. "Път към отмъщение".


Носителят на "Оскар" за филма "Американски прелести" Мендес заяви, че работата с Нюман е била връхна точка в професионалния му живот. "Малко ще е да се каже, че той бе изключителен човек", посочи режисьорът. "Той се възприемаше като работещ актьор, не като филмова звезда, и настояваше всеки друг да прави същото. Нямаше его, антураж, почести. Само Пол, неговият почерк и невероятният му дух". Крейг, звездата от неотдавнашния филм за Джеймс Бонд описва Нюман като "един от най-великите екранни актьори на всички времена и красив мъж. Мисля, че една ера току-що си отиде".
"Има точка, в която чувствата са по-силни от думите", заяви Робърт Редфорд, дългогодишен приятел и партньор на Нюман в "Бъч Касиди и Сънданс Кид" и "Ужилването". "Загубих истински приятел. Моят живот - и тази страна - са по-добри от неговото присъствие в тях". "Той идва от ера на актьори като Дийн, Брандо и Клифт, които промениха формата на изкуството и в която аз, в която всички ние се вглеждаме", изтъкна Леонардо ди Каприо. Ева Мари Сейнт, която игра с Пол Нюман в най-ранния му филм, "Изход" (1960), си припомня: ""Неговите очи бяха толкова сини, и красиви... Неговото наследство като хуманист за децата по света е несравнимо". /БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите