Свързани новини

01.02.2017 19:02

Киев с „пълзящо настъпление” в Донбас

Видян 2058 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Украйнските медии с гордост съобщиха за „пълзящото настъпление”, започнало в малките часове на вторник и продължило през следващите 48 часа в Донбас. Обстреляни и прекъснати бяха електропроводи, парни станции, а също и жилищни блокове с цели апартаменти, отнесени от мощните снаряди. Въпреки забраната на Минското споразумение, атаката се извършва с тежки въоръжения. Това става в навечерието на 2-годишнината от договора между Киев и бунтовниците от Донецк, гарантиран от главите на Русия, Германия и Франция.



Атаката съвпадна с посещението в Берлин на президента Порошенко. В свой анализ на ситуацията авторитетният вестник Зюддойче алгемайне цайтунг, който по никакъв начин не може да бъде обвинен в любов към Москва, писа: „Порошенко е готов на всичко само и само да не падат санкциите срещу Русия”. Практиката показва, че първият огън бе открит от кивеската страна веднага след разговора през уикенда между президентите Путин и Тръмп, по време на който е обсъдена липсата на по-нататъшен интерес на американската страна към процесите в Украйна. При Обама имаше интрига, тъй като синът на вицепрезидента Байдън оглави нефтогазова корпорация, дупчеща за шистови енергоизточници в Източна Украйна, недалеч от райно на стълкновенията. Неслучайно, в последния ден преди клетвата и встъпването в длъжност на Тръмп, вицето на Обама за последно се разходи до Киев за среща с Порошенко.



Само за 24 часа – денонощието във вторник, загинаха над 20 души, много от които мирни жители. Целта на отрядите на пронацисткия Десен сектор, които извършват нападението е прекъсване на пътя между Донецк и Горловка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион