Свързани новини

24.06.2020 12:13

Каролев на съд за неспазване на мерките

Видян 1040 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Внесен е обвинителен акт срещу бивш столичен общински съветник, нарушил правила и мерки, издадени против разпространяването на заразителна болест и подбуждане на обществото към извършване на престъпление, съобщиха от прокуратурата.


Владимир Каролев ще отговаря за това, че на 22.03.2020 г. предприел пътуване от София към Разлог, по време на пандемия и извънредно положение, свързани със смъртни случаи, става ясно от съобщението на прокуратурата. Пътуването не било неотложно -съгласно заповед на министъра на здравеопазването по това време през КПП-тата се пропускат хора само в случаи на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес.


Едновременно с това Каролев явно подбуждал обществото към извършване на престъпление, като публикувал в страница в социална мрежа информация за това как избрал от къде да напусне София, начина на преминаване през КПП и демонстративно изразил пренебрежителното си отношение към въведените противоепидемични мерки. На 23.03.2020г. в публикация в социална мрежа Каролев описателно посочил разходките между Разлог и Банско и указал по какъв начин другите хора могат да заобикалят и нарушават забранителните мерки, посочени в заповеди на министъра на здравеопазването, пише още в съобщението на прокуратурата.


По случая било образувано досъдебно производство, като спрямо Каролев е взета мярка за неотклонение парична гаранция" в размер на 50 000 лева. Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в съда.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -