Свързани новини

26.10.2021 15:53

Каракачанов: „Пол“ има само биологичен смисъл според Конституцията

Видян 1786 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Пол“ има само биологичен смисъл според Конституцията. Поздравявам КС за достойното решение.Г-н Лозан Панов, все пак се оказа, че и Вас майка Ви е родила!

Това се казва в позиция на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, публикувана в страницата му във „Фейсбук“. Тя идва в отговор на решение на Конституционния съд, образувано по искане на Общото събрание на Гражданската колегия на Върховният касационен съд с питане „дали полът е биологично определен или има социално и психологическо измерение“.

Припомняме, че ВКС тогава беше оглавяван от г-н Лозан Панов, който днес е кандидат за президент на Република България.

Поздравявам Конституционния съд на България за това достойно решение, което отстоява изконни българските християнски ценности и традиции. Изключително горд съм, че в мотивите си съдиите са изтъкнали няколко основни неща, за които аз и всички мои съратници от ВМРО говорим от години. А именно, „че трябва да се отчита националната идентичност в различните ѝ измерения, а освен това демографската обстановка в България не просто е кризисна, но в перспектива поставя под въпрос самото оцеляване на нацията“. Традиционното бинарно разделяне на половете стои в основата на биологичната репродукция и възпроизводството на човешкия вид“, подчертава в поста си Каракачанов, позовавайки се и на цитати от самото решение.

Точно така е! Именно семейството от мъж, жена и техните деца е съхранило българския род толкова хилядолетия, напомня още той и допълва:

Достойното решение на КС по дело, образувано по искане Общото събрание на Гражданската колегия на Върховният касационен съд, тогава оглавяван от г-н Лозан Панов, с въпроса „дали полът е биологично определен или има социално и психологическо измерение“, е мъдро и национално отговорно, заключва още лидерът на ВМРО.

Каракачанов обръща внимание и на категоричния мотив, изтъкнат от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително